Ege Postası
Geri

Altında yaşanan düşüş devam edecek m? İzmir'den kritik uyarı...

Koronavirüs salgınıyla birlikte neredeyse her gün rekor tazeleyen altın fiyatları geçen hafta gördüğü tarihi zirvenin ardından Merkez Bankası müdahalesi ve Karadeniz'deki doğalgaz rezervi nedeniyle büyük bir düşüş yaşadı. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyledi ve “Gram altın yılbaşından önce 500 liranın üzerine çıkacak” dedi.
Altında yaşanan düşüş devam edecek m? İzmir'den kritik uyarı...
Haberler / Ekonomi
26 Ağustos 2020 Çarşamba 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Salgın dönemiyle birlikte yatırımcıların güvenli limanı haline gelen altın rekor üzerine rekor kırdı. Mart ayında 321 lira olan gram altın ağustos ayında tarihi zirvesini görerek 488 liraya çıktı. Altına yapılan müdahaleyle birlikte gram altın fiyatları 488 liralık tarihi zirvesinin ardından 447 liraya geriledi. Gram altın fiyatı bugün ise 460 lira civarında seyrediyor. Doğalgaz bulunması sonrası Yaşanan düşüşün ardından altın fiyatlarının ne olacağı sorusu yatırımcıların ve altın almak isteyenlerin kafasını kurcalamaya devam ediyor. 

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, altının yükselişinin devam edeceğini ve yılbaşından önce gram altının 500 liranın üzerine çıkacağını söyledi.

“ALTIN FİYATLARI YİNE YÜKSELECEK”

Geçen hafta altında yaşanan düşüşün sürekli olmayacağını ifade eden Baransel, “Altında çok olmasa da bir düşüş başladı ama altın yine toparlamaya başladı. Altın gördüğü yerden geri gelmez yine toparlar. O arayı kapatır. Altının fiyatı yine yükselecek. Bu şekilde durmaz. Gördüğü 488 liralık zirveyi de yeniler. Gram altın yılbaşına kadar 500 lirayı geçer. Dünya ülkeleri salgını bitirmedikçe, kendi güvenlerini kazanmadıkları ve paraları gerçek değerine ulaşmadığını müddetçe güvenli liman altının yükselişi devam eder. Zaten altın fiyatlarının düşmesi devlet müdahalesiyle alakalı değil. Ons’a bağlı bir durum. Müdahale denilen şey de doları durdurmak için dolar rezervlerine yapılan müdahaledir. Altınla bir ilgisi yok. Altın Onsa bağlıdır ve bu dünyanın her yerinde böyledir” dedi.

ALTININ FİYATI DÜŞÜNCE ALAN YOK, YÜKSELİNCE ALAN ÇOK” 

Altın fiyatlarının düşmesiyle birlikte satışların arttığı düşüncesinin yanılgı olduğunu belirten Baransel, “Altın düşünce satışlar artar diye bir algı var. Ama İzmir’de durum öyle olmadı. Altının fiyatı düşünce alan yok, yükselince alan çok. Altın yükselişe geçince herkes altına yatırım yapmaya başlıyor. Bir kere düşüşe geçince de kimse almıyor” diye konuştu.

“KUYUMCULARIN DURUMU İYİ DEĞİL”

Normalleşmeşmeyle birlikte düğün sezonu da yavaş yavaş açıldı. Düğünlerin yapılmaya başlanmasının kuyumcuların satışlarına beklenildiği gibi yansımadığını ifade eden Baransel, “Gelenler de bir gram altın alıyor. Çeyrek ya da yarım takma devri geçti. Anca çok yakınlar alıyor. Zaten düğün sezonu da tam açılmadı. Virüs nedeniyle düğünlere gidenlerin sayısı da oldukça azaldı. Kuyumcuların durumu iyi değil yani” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası