Ege Postası
Geri

Altınordu evinde kazandı

Spor Toto 1'inci Lig'de 9'uncu hafta mücadelesinde Altınordu evinde Yılport Samsunspor'u 2-1 mağlup etti. Konuk ekip 10'uncu dakikada Tanque'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. İlk yarısı golsüz biten müsabakada Altınordu'nun gollerini 53'üncü dakikada Kubilay, 60'ıncı dakikada penaltıdan Ahmet İlhan, Samsunspor'un golünü ise 90+3'üncü dakikada Ahmet attı. Üst üste ikinci galibiyetini alan Altınordu 9 puana ulaşarak düşme hattından kurtuldu. Öte yandan uzun yıllar Altınordu'yu çalıştıran Hüseyin Eroğlu, Samsunspor'un başında eski takımına kaybetti.
Altınordu evinde kazandı
Haberler / Spor
15 Ekim 2022 Cumartesi 21:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Spor Toto 1. Lig'in 9. haftasında Altınordu ile Yılport Samsunspor karşı karşıya geldi.

İki takım futbolcuları sahaya Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin anısına "Milletimizin başı sağolsun" yazılı pankart ile çıktı.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi hakem Tarık Göldal yönetti. Müsabaka, 2-1'lik Altınordu üstünlüğüyle noktalandı.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 53. dakika Kubilay Aktaş ve 60. dakikada penaltıdan Ahmet İlhan Özek kaydetti. Yılport Samsunspor'un tek golü Ahmet Sagat'tan geldi.

Konuk takımda Douglas Tanque,10. dakikada VAR incelemesi sonrası kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Bu sonuçla İzmir ekibi puanını 9'a yükseltirken Karadeniz temsilcisi 13 puanda kaldı.

Spor Toto 1. Lig'de gelecek hafta Altınordu, Denizlispor'a konu olacak. Yılport Samsunspor, Boluspor'u ağırlayacak.

HÜSEYİN EROĞLU BU KEZ RAKİP OLDU

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, geçen sezon sonuna kadar 10 yıl boyunca çalıştırdığı Altınordu'ya ilk kez rakip oldu. Altınordulu taraftarlar maçtan önce Hüseyin Eroğlu'na çiçek verirken, Altınordulu futbolcular eski hocaları ile hasret giderdi. Eroğlu'nun 10 yıl yardımcı antrenörlüğünü yapan Altınordu Teknik Direktörü Ufuk Kahraman da müsabaka öncesi kendisiyle kucaklaşıp başarı diledi. Eroğlu, takımın başında çıktığı 3'üncü maçında ilk yenilgisini aldı.

Maçtan dakikalar

25. dakikada sol taraftan gelen pasla ceza sahasının sağ çaprazında buluşan Ahmet İlhan Özek’in sert şutu az farkla auta gitti.

53. dakikada Ali Dere’nin soldan kullandığı serbest vuruş defanstan sekti. Dönen topa gelişine vuran Kubilay Aktaş, topu ağlara gönderdi. 1-0

58. dakikada aldığı pasla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Ahmet İlhan Özek, Szumski’nin müdahalesi sonrası yerde kaldı. Pozisyonu faul olarak değerlendiren hakem penaltı noktasını gösterdi.

60. dakikada penaltıyı kullanan Ahmet İlhan Özek, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-0

90+3. dakikada Alim Öztürk’ün ceza yayının üzerinden kullandığı serbest vuruş kaleciden döndü. Dönen topu Ahmet Sağat tamamladı. 2-1

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Tarık Güldal, Cemal Alpay, Emrah Ünal

Altınordu: Ali Emre Yanar, Rıdvan Koçak (Dk. 65 Furkan Metin), Rahmi Salih Kaya, Erdi Dikmen, Yusuf Can Esendemir (Dk. 46 Emircan Gürlük), Ahmet İlhan Özek (Dk. 90+6 Safa Kınalı), Metehan Yılmaz, Kürşad Sürmeli (Dk. 73 Emre Oymak), Ali Dere, Kubilay Aktaş (Dk. 90+6 Yusuf Yalçın Arslan), Ahmet Dereli

Yılport Samsunspor: Szumski, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Yunus Emre Çift (Dk. 88 Ali Ülgen), Soner Gönül, Boldrin (Dk. 46 Laura), Ali Kaan Güneren (Dk. 88 Ahmet Sağat), Yusuf Emre Gültekin, Harris (Dk. 68 Muhammet Ali Özbaskıcı), Celil Yüksel (Dk. 46 Fofana), Tanque

Goller: Dk. 53 Kubilay Aktaş, Dk. 60 Ahmet İlhan Özek (Penaltıdan) (Altınordu), Dk. 90+3 Ahmet Sağat (Yılport Samsunspor)

Kırmızı kart: Dk. 10 Tanque (Yılport Samsunspor)

Sarı kartlar: Dk. 13 Celi Yüksel, Dk. 45+3 Yunus Emre Çift (Yılport Samsunspor), Dk. 45+3 Rıdvan Koçak, Dk. 86 Furkan Metin, Dk. 90+1 Metehan Yılmaz (Altınordu)

Ufuk Kahraman: “Duygusal bir maçtı benim adıma”

Maçın ardından konuşan Altınordu’nun teknik direktörü Ufuk Kahraman, evlerinde ilk galibiyetlerini aldıklarını ifade ederek, “Duygusal bir maçtı benim adıma” dedi.

Altınordu’nun teknik direktörü Ufuk Kahraman, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle galibiyete çok sevinemediklerini söyledi.

Patlamada vefat edenlerin ailelerine baş sağlığı dileyen Kahraman, “Tedavisi süren hastalara acil şifalar diliyorum. Samsunspor'un başında değerli hocam 10 seneden beri birlikte yanında yardımcı antrenörlüğü yaptığım değerli Hüseyin hocam vardı. Hem kulübümüz adına hem de tabii ki kendim adına çok duygusal bir maçtı. Samsunspor'a karşı çalışmalarımızı bir hafta boyunca yaptık. Rakibin zaaflarını değerlendirmek için iyi oyun sergilememiz gerektiğini çok iyi biliyordum. Kendi oyun kurgumuzu rakibe kabul ettirmeye çalıştık ve tabii ki rakibin 10 kişi kalması bizimi için avantaj oldu. Dediğim gibi çok fazla da konuşmak istemiyorum. Duygusal bir maçtı benim adıma. Bundan sonra da Hüseyin hocama, Samsunspor'a da başarılar diliyorum” dedi.

Hüseyin Eroğlu: “Bu maçtan gerekli dersleri çıkaracağız”

Maçın ardından konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, galibiyet için geldikleri İzmir’de gördükleri erken kırmızı kartın dengelerini bozduğunu söyledi.

Samsunspor’un teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, galibiyet için geldikleri İzmir’de gördükleri erken kırmızı kartın dengelerini bozduğunu ifade ederek, “Rüzgarın da etkisiyle biraz daha savunmada kalmak istedik. Çünkü oyunu tutmak istedik. Kendi alanında bir kişi eksik de olsan, alanları kapatmak önemliydi. Yemeyeceğimiz her gol bizim için sürenin ilerlemesinde büyük bir avantajdı. Hamleleri genelde hücuma yaptık. Hücum anlamında biraz daha çabuk oyuncularla oynamak istedik. Çünkü savunmayı iyi yaparsak rakibin de üzerimize geleceğini planlayarak, arka alanları kullanmak hedefindeydik. Son haftalarda aslında başarılı olduğumuz bir duran toptan gol yedik. 1-0'dan sonra bir daha dengesiz yakalandığımız bir pozisyonda skor 2-0 oldu” dedi.

Son ana kadar kazanma adına mücadele ettiklerini söyleyen Eroğlu, “Özellikle son bölümde 2-1'den sonra beraberliği belki yakalayabilirdik ama atamadık. Sonuçta kaybettik. Mağlubiyeti iş kazası olarak değerlendiriyorum. Çünkü futbolda bunlar var” diye konuştu.

Eroğlu, bu maçtan gerekli dersleri çıkarıp önlerindeki maça bakacaklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası