Ege Postası
Geri

Altınordu tek golle 3 puanı kaptı

Spor Toto 1’inci Lig’de kurtuluş mücadelesi veren Altınordu, Ege derbisinde play-offu hedefleyen Manisa Futbol Kulübü’nü tek golle mağlup ederek çok önemli bir 3 puanın sahibi oldu. Altınordu'nun golü, 5. dakikada Şeref Özcan'dan geldi..
Altınordu tek golle 3 puanı kaptı
Haberler / Spor
16 Nisan 2022 Cumartesi 18:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Spor Toto 1. Lig'de art arda aldığı 4 galibiyetin ardından Eyüpspor deplasmanından 2-2'lik beraberlikle dönen Altınordu evinde Manisa Futbol Kulübü'nü 1-0 mağlup etti. 

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadelenin henüz 5’inci dakikasında Şeref’in golüyle öne geçen kırmızı-lacivertliler maç boyunca üstünlüğünü korudu ve çok kritik 3 puanın sahibi oldu. 

Bu sonuçla beraber ligde oynadığı son 6 maçta 5. galibiyetini alan Altınordu yüksek formunu sürdürdü ve küme düşme hattından 1 adım daha uzaklaşmış oldu.

38 puana yükselen Altınordu, 13. sıraya yükselirken 43 puanda kalan Manisa FK, 7. sırada yer aldı.

Ligin bir sonraki haftasında Altınordu deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşılaşırken, Manisa FK evinde Balıkesirspor'u konuk edecek.

İlk yarıda Manisa'da oynanan müsabakayı ev sahibi ekip 1-0 kazanmıştı.

Maçtan dakikalar

5. dakikada Metehan'ın orta sahadan gönderdiği topla sol kanattan gelişen Altınordu atağında topla birlikte ceza sahasına doğru ilerleyen Şeref Özcan, şık bir çalımla savunmayı geçti. Daha sonra Şeref'in vurduğu plase şutta meşin yuvarlak, kaleci Birkan'ın solundan ağlarla buluştu. 1-0

25. dakikada Manisa FK'da Yasin'in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Hakan Barış'ın sert şutu az farkla auta çıktı.

38. dakikada savunmada top çeviren Altınordu takımında Volkan Fındıklı topu kontrol etmekte geç kalınca Manisa FK'dan Erhan Çelenk araya girdi. Yaptığı koşuyla kaleciyle karşı karşıya kalan Erhan Çelenk'in şutunu Altınordu file bekçisi Serhat kurtarırken, Manisa FK uygun gol pozisyonundan yararlanamadı.

71. dakikada Manisa FK'nin orta sahadan kaptırdığı topla buluşan Metehan, önce Sami sonra da Emircan ile paslaştı. Topla yeniden buluşan Metehan'ın sert şutunda top kalenin solunda az farkla auta çıktı.

82. dakikada Altınordu takımının sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Kubilay Aktaş, topu arka dirğe doğru ortaladı. Kubilay'ın açtığı ortaya Erdi'nin yaptığı kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

89. dakikada takım halinde hücum yapan Manisa FK takımının pas hatasında topu kapan Hüsamettin'in kendi yarı sahasından attığı pasta Anıl Arıcıoğlu topla buluştu. Manisa FK defansını üçe iki yakalayan Altınordu'dan Anıl'ın pasında sağ çaprazda topla buluşan Sami'nin şutu üstten az farkla auta çıtkı.

Altınordu: 1 - Manisa FK: 0

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Mehmet Türkmen, Mehmet Ali Akkor, Mehmet Akıncık

Altınordu: Serhat Öztaşdelen, Rıdvan Koçak, Volkan Fındıklı, Erdi Dikmen, Ali Dere, Ahmet İlhan Özek (Dk. 50 Feyttullah Gürlük), Kubilay Aktaş, Metehan Yılmaz (Dk. 72 Muzaffer Kocaer), Şeref Özcan (Dk. 72 Anıl Arıcıoğlu), Recep Aydın (Dk. 27 Sami Satılmış), Hüsamettin Yener

Manisa FK: Muhammed Birkan Tetik, Muhammet Taha Şahin (Dk. 80 Arda Çolak), Landre, Sadi Karaduman, Çağrı Giritlioğlu (Dk. 74 Sousa), Gakpa, Yasin Pehlivan, Hakan Barış, Selim Ilgaz (Dk. 46 Ozegovic), Erhan Çelenk (Dk. 74 Özgür Çek), Anıl Koç (Dk. 61 Diallo)

Gol: Dk. 5 Şeref Özcan (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 40 Ahmet İlhan Özek, Dk. 51 Kubilay Aktaş (Altınordu), Dk. 58 Sadi Karaduman (Manisa FK)

Hüseyin Eroğlu: "Son maçlar Altınordu'nun çıkış maçları"

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, kendi evlerinde 1-0 kazandıkları Manisa FK maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında yıllardır hep son haftalarda çıkış gösterdiklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, açıklamalarda bulundu. Eroğlu, "Ben önce karşı tribündeki evlatlarımızla başlamak istiyorum sözlerime. Pandemi nedeniyle yaşadıkları çok zorlu bir dönem vardı. Onların coşkusunu hissetmek çok güzeldi. Bu galibiyeti onlara armağan etmek istiyorum. 5 maçtır yakaladığımız iyi bir seri var. Karşımızda bir çok güçlü takımı yenen, zirvedeki takımlara kaybetmeyen bir Manisa FK vardı. Ama inanan, mücadele eden, son ana kadar oyun disiplininden kopmayan bir takıma sahibiz. Bu tabi ki kolay olmadı. Süreç bizim için sancılı geçse de şu an geldiğimiz nokta bizim için mutluluk verici. Herkesin Altınordu ile ilgili 6 hafta önce 'Düştü' yorumları yapıyordu. Aslında Altınordu takımını tanıyanların bunu tahmin etmeleri gerekiyordu. Yıllardan beri hep şunu vurguluyordum; son maçlar Altınordu'nun hep çıkış maçları. Nitekim yine öyle oldu. Her oyuncum şu an hazır. Bugün Serhat'a ayrı parantez açmak istiyorum. Kendisi ikinci kez bu ligde forma giyiyor ve 2004 doğumlu. O da bugün hem performansıyla hem olgunluğuyla çok iyiydi. Bugün kazandığımız için çok mutluyuz ve bunun keyfini çıkaracağız. Ancak yarından sonra, Ankaragücü maçının hazırlıklarına başlayacağız" şeklinde konuştu.

Turgay Altay: "Kazanmayı hak etmedik"

Manisa FK Teknik Direktörü Turgay Altay, deplasmanda 1-0 kaybettikleri Altınordu maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında kazanmayı hak etmediklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Manisa FK Teknik Direktörü Turgay Altay, açıklamalarda bulundu. Rakipleri Altınordu'yu tebrik ederek sözlerine başlayan Altay, "Ligin son haftalarına geldiğimiz şu dönemde takımların bir şekilde kazanabilmesi gereken haftalara geldik. Maalesef maçın başında basit bir gol yedik. Geriye düştükten sonra da oyunu çevirmesini bilemedik. Yeterli sayıda değil ama en az 3-4 tane net gol pozisyonumuz vardı. Belki bir tanesini gole çevirebilseydik maç farklı bir yere gidebilirdi. Kazanmayı hak etmedik. O yüzden de çok üzgünüm ama sonuçta futbolda kazanmak da kaybetmek de var. Çok önemli bir seri yakalamıştık. Bu serinin sonunda da play off için umutlarımızı taze tutacaktık. Ben hiç bir zaman mazeret üreten bir teknik adam değilim. Önümüzdeki 5 maçı kazanıp, elimizden gelenin en iyisini yapıp, play-offa gitmek istiyoruz. Bu artık sadece bizim değil rakiplerimizin de ellinde. Altınordu takımını tekrar tebrik ediyorum" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası