Ege Postası
Geri

Altıparmak: Emrinizde çalışan insanların fikirlerine değer verin

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, ildeki resmi kurum ve kuruluşların daire başkan ve müdürlerine; 'personelinizle istişareye önem verin' çağrısında bulundu. Vali Ahmet Altıparmak, ildeki yöneticilerle Polisevi'nde düzenlenen istişare toplantısında;...
Altıparmak: Emrinizde çalışan insanların fikirlerine değer verin
Haberler / Genel
25 Haziran 2013 Salı 16:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, ildeki resmi kurum ve kuruluşların daire başkan ve müdürlerine; 'personelinizle istişareye önem verin' çağrısında bulundu.

Vali Ahmet Altıparmak, ildeki yöneticilerle Polisevi'nde düzenlenen istişare toplantısında; devlet aklının paydaş akıllarla birlikte hareketinin önemine işaret etti. Altıparmak, kamuda görev süresinden çok nitelikli görev yapmanın önemli olduğunu söyledi. Bürokratlara bilgi, tecrübe ve başka seslere kulak vermeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Vali Altıparmak,"Akıllı insanın etrafındakilerin aklını kullanandır. İstişari mahiyette, alttaki insanlarla mutlaka görüşün ve fikirlerini alın. Devlet aklı ayrıdır, akademik akıl ayrıdır, STK aklı ayrıdır, uzmanlık aklı ayrıdır. Kendinizin başarılı olması için mutlaka başkalarını dinlemek zorundasınız. Emrinizdekilerin de fikrine değer verin.” dedi.

Başarılı çalışma metotlarına ilişkin önerilerde de bulunan Altıparmak, hükümetin kendisini orkestra şefi olarak görevlendirdiğine vurgu yaparak, "Büyük bir orkestranın şefi olarak hükümet beni görevlendirdi. Bu işleri en güzel şekilde yapmak, benim kişisel gayretim ile değil, vali yardımcılarıyla yaptığım çalışmalarla değil, sizler ve sizlerin altında olanlarla ancak mümkün olur. Benim bir başarım olacaksa bunda sizinde payınız olacaktır. Sizlerin başarısında da bizlerin payı olacaktır. Öyle anlar olacak ki görüşemediğiniz bakanlıklarla, siyasilerle biz devreye girip görüşeceğiz ve sorunu çözeceğiz. Oluşturulan bu iklimi, yatırımcıyla ve vatandaşla ilgili nasıl daha etkin ve daha hızlı hale getirebiliriz, onun hesabını yapmalıyız." şeklinde konuştu.

İşleri en güzel yapmanın yolunun sadece kişisel gayretle mümkün olmadığını, kurum müdürleri ve onların emrindeki çalışanlarla güzel işler yapabileceğini aktaran Altıparmak, şöyle konuştu: "Bütün kurumların kendileriyle ilgili işleri hızla yapmak durumunda olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak sözlerini şöyle sürdürdü,"Şunu bilmemiz lazım ki biz büyük bir aileyiz ve birbirimize her daim yardımcı olmak durumundayız. İşlerimiz birbirini tamamlayan işlerdir. Dolayısıyla herkes, her birim işini en güzel şekilde yapmakla mükelleftir. Bütün kurumlar kendileriyle ilgili işlerde yardımcı olmak ve işleri hızlı yapmak durumundadır. Bu günler sizlere de bana da verilmiş bir fırsattır. Bu ülkeye bir borcumuz var, bu millete borcumuz var. Onun içinde mutlaka bu günleri en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. En azından alt kademelere bunu hissettirmemiz ve bu iklimi oluşturmamız lazım."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası