Ege Postası
Geri

Ana Tanrıça için devlerden destek istenecek

İZMİR'in en büyük ilk 100 firması arasına giren Torbalılı firmalara, Metropolis Antik Kenti kazılarına sponsor olmaları için teklif götürülecek. Kazı evindeki törene katılan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, "Ana Tanrıça için devlerden destek istiyoruz" dedi.
Ana Tanrıça için devlerden destek istenecek
Haberler / İzmir
7 Temmuz 2014 Pazartesi 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 2011 yılında Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olması için dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı Torbalı'ya davet edip rapor hazırlayan Torbalı Ticaret Odası, Yeniköy kazı evinde tören düzenledi. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun ve Meclis Başkanı Erkan Aksoy'un katıldığı törende Kazı Başkanı Doç. Dr. Serdar Aybek ve Kültür Turizm Bakanlığı Temsilcisi Belgin Okuducu da hazır bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. Serdar Aybek, TTO Başkanı Abdulvahap Olgun'a kazılarda bulunan ve İzmir Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen 'kadın başı' tablosu hediye etti. Torbalı Ticaret Odası ise Aybek ve Okuducu'ya kazı çalışmalarında çıkan ikiz kızlar heykeli işlemeli teşekkür plaketi takdim etti. 

Törende konuşan TTO Başkanı Olgun; Philsa'nın Sabancı Vakfı üzerinden kazılara uzun yılardan beri destek verdiğini İzmir'in en büyük ilk 100 firması arasına giren Torbalılı JTİ, Agromey, TTL Tütün, Sun Tekstil, Ekoten Tekstil, TAD, TEZOL Tütün, Özgörkey, Dr. Oetkher, ARKAS, Verde Yağ, Alfemo, Batı Basma, TUKAŞ, ve Süper Pak Ambalaj gibi firmalara Ana Tanrıça'ya destek olmaları için ziyaretler gerçekleştireceklerini açıkladı. Olgun "Torbalı'nın ticaret yaşamı tarih kadar eski. Şimdi devlerin kapısını çalıp zengin kenti Ana Tanrıça'ya sahip çıkmalarını isteyeceğiz" dedi. Doç. Dr. Serdar Aybek ise, metropolis'in Örenyeri olması için Torbalı Ticaret Odası'ndan büyük destek aldıklarını belirterek diğer firmaların desteği için başkandan yardım istediklerini dile getirdi. 

ÖREN YERİ TAMAM

İlçeyi turistlerin akınına uğratması beklenen ve ekonomik açıdan büyük bir kalkınma yaşatacağı belirtilen tarihi kentin ören yeri çalışmaları tamamlandı. Yürütülen çalışmalarda antik kentin çevresi tel örgülerle çevrildi. Ziyaretçi karşılama yeri, yürüyüş yolları, bilet kesim noktaları, oto parklar ve diğer tüm hizmet binalarının büyük çoğunluğu tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Trakya Üniversitesi'nin işbirliği ve Torbalı Belediyesi desteğiyle 23 yıldır sürdürülen kazılarda yüzlerce eser gün yüzüne çıkartıldı. Metropolis Antik Kenti aynı zamanda tur kapsamına da alınacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası