Ege Postası
Geri

Anadolu Destanı'nı Tayland'da tanıttılar

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü, 2018 Türkiye-Tayland karşılıklı kültür yılı etkinlikleri kapsamında Tayland'da, Osmanlı desenleri ve yöresel kumaşlar sergisi ile birlikte 25 parçadan oluşan 'Anadolu Destanı' isimli bir defile sundu.
Anadolu Destanı'nı Tayland'da tanıttılar
Haberler / İzmir
18 Aralık 2018 Salı 10:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü, Tayland'daki Bangkok Ulusal Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen Türkiye'nin Renkleri (Colors of Turkey) etkinliğine katılarak Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait koleksiyonu Tayland'da tanıttı.

Türkiye ile Tayland arasında diplomatik ilişkilerin 60'ıncı yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 2018 Türkiye Tayland karşılıklı kültür yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Türkiye'nin Renkleri etkinliğine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, Tayland Kültür Bakanı Vira Rojpojchanarat, Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen Akgün, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Vefa Güler, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte, davetlilerden büyük ilgi gören Anadolu Destanı defilesi ve serginin dışında, halk dansları gösterileri ile birlikte konserler de gerçekleştirildi.

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın, Tayland'da Osmanlı sanatının en yaygın bezeme üslupları ile yüzyıllardır Anadolu'da kullanılan kıymetli motiflerden oluşan koleksiyonu sergileme imkanı bulduklarını söyleyerek, titizlikle hazırlanan yöresel dokuma kumaşları, Türk kültür mirasını sergi aracılığıyla yurtdışında da tanıtmış olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Dört yılda Malezya'da, Şikago, Roma, Houston, Miami ve Seul gibi birçok yerde defileler yaptıklarını söyleyen Aydın, "Enstitümüzde 12'den fazla koleksiyon var. Her koleksiyonda çok kıymetli parçalar mevcut. Tayland'da 25 parça kıyafet ile Anadolu, Osmanlı dönemi ve saray, Anadolu Selçuklu dönemi koleksiyonlarından karma bir defile gerçekleştirdik" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası