Ege Postası
Geri

Anadolu yine Amerika’ya taşınıyor

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan ‘Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Festival, Los Angeles’ın güneyindeki Orange County’deki 50 dönümlük arazide gerçekleşecek. Her sene olduğu...
Anadolu yine Amerika’ya taşınıyor
Haberler / Dünya
14 Mayıs 2013 Salı 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan ‘Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Festival, Los Angeles’ın güneyindeki Orange County’deki 50 dönümlük arazide gerçekleşecek. Her sene olduğu gibi bu sene de Anadolu, eşsiz şehirleri ve yemekleriyle Los Angeles’a taşınacak.

California merkezli Pacifica Institute tarafından düzenlenen festivalde İstanbul, Konya, Antalya, Mardin, Van, Gaziantep, Isparta, Burdur ve Kilis’i simgeleyen dev maketler inşa edilecek.

Anadolu’nun kadim medeniyetlerinin de sesinin duyulduğu festivalde, alana giriş yine Hitit, Roma, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerini simgeleyen kapıların ardından, en son Türkiye kapısından geçilerek gerçekleşecek.

Festivalin bir diğer vazgeçilmezi İstanbul’un simgeleri Kapalıçarşı, Kız Kulesi, Boğaz Köprüsü İstanbul severleri ağırlayacak.

Zengin Anadolu kültürünü Los Angeles’a taşıyacak olan festivalin kurulumu geçtiğimiz günlerde başladı. Festival alanında çalışmalar yoğun bir tempo ile devam ederken, heyecan gün geçtikçe artıyor.

Kültürlerarası diyaloğu teşvik etmek ve bunu sürekli hale getirmek amacıyla düzenlenen ‘Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’ 16-19 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Pacifica Institute İbrahim Barlas, farklı medeniyetlerin çatışmak yerine yan yana yaşadığı Anadolu'nun verdiği mesajı Amerika'ya tanıtmak istediklerini dile getirdi. Barlas, ziyaretçilere 'jet-lag' olmadan Türkiye'yi görme fırsatı sunacaklarını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası