Ege Postası
Geri

Anavatan Partisi İzmir'de destekleyeceği partiyi açıkladı

SİYASİ partilerde 1 Kasım telaşı yaşanırken bu seçime girmeyecek olanlar da uzaktan izliyor. İzmir'de yaklaşık 8 bin üyesi olan Anadolu Partisi, oy verecekleri parti konusunda üyelerini serbest bırakırken, 500 üyeli Anavatan Partisi CHP'yi destekleme kararı aldı.
Anavatan Partisi İzmir'de destekleyeceği partiyi açıkladı
Haberler / Yerel Politika
2 Ekim 2015 Cuma 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu Anadolu Partisi 1 Kasım seçimlerine katılmayacak, 10 Ekim'de de parti üst yönetimi il ve ilçe başkanlarıyla toplantı yaparak seçim sonrası yol haritasını açıklayacak. Anadolu Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kasım Gündüz, İzmir'de yaklaşık 8 bin üyelerinin olduğunu ve hangi partinin destekleneceği konusunda üyelerini serbest bıraktıklarını söyledi. Gündüz, "1 Kasım seçimlerinin Türkiye'de 7 Haziran'dan farklı olacağını düşünüyorum. İki yılda dört seçim yaşandı. Bu seçmen açısından katlanılabilir bir durum değil. Parti olarak tüm gücümüzü yerel seçimler için harcayacağız" dedi. 

Öte yandan 1990'ların iktidar partisi Anavatan, İzmir'deki 500 üyesiyle birlikte CHP'yi destekleme kararı aldığını açıkladı. Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, "7 Haziran'da olduğu gibi 1 Kasım'da da CHP'yi destekleyeceğiz" dedi. 

Demokrat Parti, 550 milletvekili adayıyla her bölgede seçime giriyor. 1 Kasım'da oy pusulasında yer alacak olan Saadet Partisi de İzmir adaylarını 12 Ekim'de tanıtacak. Listenin ilk sıralarında Refahyol Hükümeti'nde 1996 yılında bir yıl Çevre Bakanlığı yapan Ağrılı Ziyaettin Tokar ile Saadet Partisi İzmir İl Başkanı avukat Bayram Sakartepe bulunuyor. (Elif Demirci/ DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası