Ege Postası
Geri

Anık'tan 'zimmet' davasına ilişkin flaş açıklama: Muhasebesel hata!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, "görevi kötüye kullanma ve zimmet” suçundan açılan davaya ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Odamızla ve şahsımla ilgili devam eden adli süreç muhasebesel bir hatadan kaynaklanmaktadır. Bu konuda süreç devam ettiği için gerekli açıklama süreç sonunda yapılacaktır. Gördüğünüz gibi şu an görevimin başındayım" dedi. 
Anık'tan 'zimmet' davasına ilişkin flaş açıklama: Muhasebesel hata!
Haberler / İzmir
17 Temmuz 2024 Çarşamba 16:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, "görevi kötüye kullanma ve zimmet” suçundan açılan davada flaş bir gelişme yaşandı. 

Görevi kötüye kullanma, zimmet, resmi belgede sahtecilik, denetim görevini ihmal ederek zimmet veya irtikaba neden olmak suçlarından ceza alan Anık, cezayı istinafa taşımıştı. İstinaf Mahkemesi ise kararı bozmadı. 

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık hakkında görevi kötüye kullanma, zimmet, resmi belgede sahtecilik, denetim görevini ihmal ederek zimmet veya irtikaba neden olmak suçlarından verilen 5 yıllık hapis cezasını temyiz yolu kapalı olmak üzere onayarak hükmü kesinleştirdi.

Kararda, İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezaların kanuni bağlamda uygulandığı belirtildi. Kararda istinaf başvurusunda bulunanların ileri sürdüğü nedenlerin yerinde görülmediği ifade edilerek "İstinaf başvurusunun CMK'nın 280/1-a maddesi gereğince esastan reddine, dair CMK'nın 286/2-a maddesi gereğince kesin olmak üzere; tüm hükümler yönünden 04/07/2024 tarihinde oy birliğiyle karar verildi" denildi.

Davaya ilişkin açıklamalarda bulunan Celil Anık, "Odamızla ve şahsımla ilgili devam eden adli süreç muhasebesel bir hatadan kaynaklanmaktadır. Bu konuda süreç devam ettiği için gerekli açıklama süreç sonunda yapılacaktır. Gördüğünüz gibi şu an görevimin başındayım" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası