Ege Postası
Geri

Ankara Kızılay'da büyük patlama

Ankara Kızılay Güvenpark'ta patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bombalı saldırıda 34 kişinin hayatını kaybettiğini ve 19’u ağır 125 yaralı olduğunu söyledi. Ankara'nın kalbinde büyük patlama
Ankara Kızılay'da büyük patlama
Haberler / Güncel
13 Mart 2016 Pazar 20:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Kızılay'da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda, 34 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi de yaralandı.

Başkent Ankara'da teröristlerin ilk belirlemelere göre bombalı araçla gerçekleştirdiği saldırıda 34 kişinin hayatını kaybettiği 19'u ağır 125 kişinin de yaralandığı bildirildi.Saldırı, Kızılay Güvenpark yakınında Atatürk Bulvarı'nda saat 18.40 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarının anlattığına göre bomba yüklü araç, Çankaya yönünde otobüs durağı yakınında özel bir halk otobüsüne arkadan çarparak infilak etti.

Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı binalarının bulunduğu bölgeye yaklaşık 300 metre uzaklıktaki patlamayla birlikte çevredeki araçlar alev aldı, çevredeki binalar hasar gördü. Bölgeye sevk edilen ambulanslarla yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, güvenlik güçleri, ikinci bir patlama olasılığına karşı olay yerine kimseyi yaklaştırmadı. 


Bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtilen saldırı nedeniyle çok sayıda araç zarar gördü, bir belediye otobüsü de tamamen yandı.

Güvenlik güçleri, ikinci bir bomba olasılığına karşı bölgeyi boşalttı ve güvenlik çemberi oluşturdu. 




Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Güvenlik Toplantısı’nın ardından Ankara Kızılay’daki bombalı araçla düzenlenen terör saldırısına ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bombalı saldırıda 34 kişinin hayatını kaybettiğini ve 19’u ağır 125 yaralı olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, "Olay yerinde vefat eden sayısı 30 oldu. 4 vatandaşımızı hastanelerde kaybettik. Olay yerinde ölenlerin en az 1’i muhtemelen 2’si terör eylemini veya araçtaki kişi ya da kişiler olabileceği değerlendirilecektir." diye konuştu.

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU: 125 HASTANIN 19’UNUN DURUMU CİDDİ
İçişleri Bakanı Ala’nın ardından saldırıda yaralananların durumuna ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 19’u ağır 125 hastanın çeşitli hastanelerde tedavi gördüğünü ve 7 hastanın da ameliyatta olduğunu bildirdi. Müezzinoğlu, 14 hastanede yaralıların olduğunu belirterek "Şu anda hastanelerimizde 125 hastamız tedavi görüyor. Bu 125 hastamızın 19’unun durumu ciddi, 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımız da ilk müdahale süreçleri tamamlanmak üzere, bunların büyük çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilecek düzeyde.


Hafif yaralı diyebileceğimiz durumda ama ciddiyeti olan 19 vakamız var. Olayın ilk anından itibaren yaklaşık olaydan 1,5-2 dakika sonra ambulans hizmetleri anında müdahalede bulundular. 24 hastanemize yaralılar taşındı. Şu anda 14 hastanemizde yaralılar var" açıklamasında bulundu.

"Olay yerinde vefat eden sayısı 30 oldu. 4 vatandaşımızı hastanelerde kaybettik. Olay yerinde ölenlerin en az 1’i muhtemelen 2’si terör eylemini veya araçtaki kişi ya da kişiler olabileceği değerlendirilecektir.
Olay yerinde 30 ölüm var. Milletimizin başı sağ olsun. Milletimizin birlik ve beraberliği, sabırlı ve metanetli duruşu bu olayların üstesinden gelebileceğimizin en büyük güvencesidir. Asla başaramayacaklar. Terör eylemi zihniyetini lanetliyorum. Eylem yapanlar zaten gidecekleri yere gittiler"


"OLAY YERİNDE 30, HASTANELERDE 4 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK"
Bombalı saldırının gerçekleştiği olay yerinde 30 ve saldırının ardından hastaneye sevk edilen yaralılardan 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

YARALILARIN İSİMLERİ LİSTEDE
Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahelenin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların bir bölümü Ankara Numune Hastanesi'ne götürüldü. İlk bilgilere göre, 29 yaralı burada tedavi altına alındı. Ayrıca hastane girişine yaralıların listesi asıldı. 




ERDOĞAN, ALA'DAN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılay'daki patlama haberi akabinde İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonda görüşerek bilgi aldı

SAĞLIK BAKANLIĞI: KAN STOKLARIMIZ YETERLİ
Sağlık Bakanlığı Kızılay'da meydana gelen patlamanın ardından Ankara'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu.

Türk Kızılayı da Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak kan stoklarının yeterli olduğunu bildirdi. 

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı yetkilileri Ankara'da meydana gelen patlama sonrası kan stoklarının yeterli olduğunu kaydetti.

DAVUTOĞLU BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla Ankara'daki patlama dolayısıyla bir toplantı yapılacağı bildirildi.

SOSYAL MEDYAYA ERİŞİM YASAĞI

Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, sosyal medyaya erişim yasağı getirdi. Gerekçe olarak sosyal medyada patlama anına ilişkin görüntülerin paylaşılması gösterildi.
Ankara Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Kızılay'daki patlamayı içeren görüntülerin paylaşılması nedeniyle sosyal medyaya erişim yasağı getirildi.


POLİS NOKTASI YAKINI
Görgü tanıkları patlamanın saat 18.41'de Güvenpark'ta polis noktasının yakınında meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu söyledi. Bölgedeki araçlarla bazı binalar hasar gördü.



10 OTOBÜS DURAĞI VAR
Habertürk TV'ye bağlanan Habertürk muhabiri Ömer Topsakal patlama ile ilgili şu bilgileri verdi:"Patlama Atatürk Bulvarı üzerinde 10 tane otobüs durağının bulunduğu noktada meydana geldi. İntihar saldırısı olduğu düşünülüyor.  Büyük oranda parçalanmış bir araç görünüyor. Yaralı sayıları ile ilgili net bir rakam vermek mümkün değil. Ama çok sayıda yaralı ve yanan araç var.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ


RTÜK tarafından, Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırıya dair yayın yasağı getirildi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Kızılay'da meydana gelen patlamayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi kararlaştırıldı.
RTÜK'ten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"15 Şubat 2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde 'milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda' geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir.

13 Mart 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleşen patlama da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür." 

Geçici yayın yasağı, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsıyor.



Ankara'daki patlama sonrasında hastanelerde alarm
Ankara Kızılay'da Güvenpark'ta bulunan otobüs duraklarının olduğu bölgede yaşanan şiddetli bir patlama sonrasında hastanelerde alarm durumuna geçildi. Doktorlar ve sağlık çalışanları hastanelerin kapılarına çıkarak yaralıları bekledi. yaralılar Ankara'daki 10 ayrı hastaneye kaldırıldı.

Kızılay Meydanı'nda saat 18.45 sıralarında şiddetli bir patlama yaşandı. Güvenpark'taki otobüs duraklarının olduğu yerde gerçekleşen patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.
Bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği iddia edilen saldırı sonucu çok sayıda vatandaş yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Hatanelerde alarm durumuna geçildi.

Ankara'nın hemen her yerinde duyulan patlama sesi nedeniyle doktorlar ve sağlık çalışanları hastanelerin kapısına kadar inerek yaralıları bekledi.
Yaralılar hastanedeki 10 ayrı hastaneye kaldırıldı.

Güvenlik güçleri patlamanın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemi aldı.


Ayrıntılar geliyor...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası