Ege Postası
Geri

Ankara'da İzmir partisi

İzmir Ticaret Odası (İTO) tarafından Ankara'da düzenlenen toplantıda bir araya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekilleri, İzmir'in sorunlarının çözümü için partiler üstü davranarak, birlikte hareket etme kararı aldı. İktidar ve muhalefet, partiler üstü hareket edecek
Ankara'da İzmir partisi
Haberler / İzmir
18 Şubat 2016 Perşembe 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Ticaret Odası tarafından Ankara'da düzenlenen toplantıya MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Ak Parti İzmir Milletvekili M. İbrahim Turhan, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray, Mustafa Balbay, Tacettin Bayır, Ali Yiğit, Murat Bakan, Özcan Purçu, Zeynep Altıok, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak ile tüm İTO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, seçimlerin ardından 3 aydır yapmak istedikleri toplantıyı yoğun gündem nedeniyle ancak gerçekleştirebildiklerini söyledi. Milletvekillerine İTO tarafından yayınlanan İzmir Stratejik Planı 2015-2023 ve İzmir İli İlçeleri Sorunları, Çözüm Önerileri ve Yatırım Olanakları Kitabı ile İzmir'in Sorunları ve Çözüm Önerileri Raporunu veren Demirtaş, “Bu toplantı ile amacımız tüm milletvekillerimize sorunlarımızı, çözüm önerilerimizi aktarmak, birlikte yapabileceklerimizi görüşmek" dedi. 


Konuşmasında turizme özel bir yer veren Demirtaş, İzmir'de İnanç, kültür, kruvaziyer, kongre, sağlık, gastronomi ve yıl 12 ay şehir turizmi yapılabileceğini belirtirken, bu potansiyelin değerlendirilmesi için Ege Medeniyetler Müzesi Kurulması, İzmir'e turist getiren tarifeli seferlere de yakıt desteği verilmesi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın Hub (aktarım merkezi) olması, sağlık turizmi için İnciraltı'nın planlanması, kruvaziyer limanının ihale edilmesi gerektiğini söyledi.

Körfez Geçişi Projesi'ni desteklediklerini, diğer yandan bir an önce Körfez Yaklaşım Kanalı'nın taramasının yapılmasını istediklerini ifade eden Demirtaş, Pasaport Limanı Dalgakıranı da bir cazibe merkezi yapmak istediklerini ama engellerle karşılaştıklarını söyledi. Kentsel Dönüşümün hızlandırılması gerektiğini belirten Demirtaş, Çevre Yolu ve İZBAN'ın ulaşmayan ilçelere de götürülmesinin İzmir'i çok geliştireceğini söyledi.

5 ÖNCELİKLİ İSTEK
İzmir'in stat sorunun çözülmesinden gar binalarının değerlendirilmesine, İzmir'e tema parklar kazandırılmasından Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023'te İzmir'de Expo benzeri uluslararası organizasyon düzenlenmesi gibi pek çok projeleri ve İzmir'in çözüm bekleyen sorunları olduğunu belirten Demirtaş, “Hepsi çok önemli olmasına karşın 5 öncelikli isteğimizi belirledik" dedi. Demirtaş, şöyle konuştu:

“Bunların ilki teknolojik atılım desteği. 4 tane teknoparkımız var. İEÜ'de robotik bölümü açıyoruz. İzmir Bilimpark'ı kurduk. Ama destek verilecek Ar-ge personelinin sayısının 50'den 15'e düşürülmesi, büyük firmaların teknoparka gelmesini engelliyor. İzmir'de yüksek teknolojiyi geliştirmek, 2023 yılında 100 milyar dolar ihracat yapmak istiyorsak bu şart. 2'inci isteğimiz turizm tanıtım desteği. İzmir'i yurtiçinde ve yurtdışında tanıtmak için yoğun çalışıyoruz bu desteklenmeli. 3'üncüsü körfez yaklaşım kanalı. Yeni nesil konteyner ve kruvaziyer gemilerin körfeze girmesi için bunun hayati önemi var. 4. Kentsel dönüşüm. İzmir'de her yıl 30 bin konutu yenilemek zorundayız, sadece konutları değil iş yerlerini de dönüştürmeliyiz. Bu konuda Karabağlar ve Gümüşpala'da çalıştık, Karabağlar'da çok önemli bir bölgeyi dönüşüm bölgesi ilan ettirdik. Ama Odaların kentsel dönüşümün içinde yer alması önünde engel var, bunun için iki satırlık yasal düzenleme bekliyoruz. 5'incisi de THY'nin İzmir'den yurtdışına önemli noktalara sefer yapılması, İzmir'in HUB olması." 

İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak da toplantının çok önemli olduğunu belirterek, “Bir hayalim gerçekleşiyor tüm partilerden milletvekilleri burada. İzmir için birlikte katkı koyabileceğimize inanıyoruz. Daha sık bir araya gelmeliyiz" dedi.


AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan ise yaptığı konuşmada, diğer AK Parti milletvekillerinin TBMM'deki oylamalar nedeniyle çok istemelerine rağmen toplantıya katılamadığını, hepsini temsilen kendisinin geldiğini söyledi. Turhan, “Ulaştırma Bakanlığı bütçesinde İzmir projelerine ödenek alındı. THY'nin yaz tarifesinden İzmir'den önemli kentlere uçması için bizde görüşüyoruz. Odaların ve STK'ların kentsel dönüşümde yer alması önemli, onu da destekliyoruz. Turizm konusunda bu sene Antalya daha sıkıntılı ama İzmir için 2016 yılında da bir şeyler yapılmalı. Diğer partilerdeki arkadaşlarımızla da bu konuları görüşüyoruz. Somut olarak ne yapılması gerekiyorsa, yasal düzenlemelerin takibi konusunda emrinize amadeyiz" diye konuştu. 


CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise İTO'nun her zaman kente dair sözü olduğunu belirterek, merkezi hükümetin ve yerel yönetimlerin yeni çalışmalardan da çok yararlanacağını söyledi. Sındır, “Ar-Ge desteği Türkiye'nin neresinde olursa olsun verilmeli. İzmir için teknolojik atılım desteği verilmesi kamunun sorumluluğu. Turizmde tanıtım önemli ama terör, savaş sorunu turist gelişini etkiliyor. Kentsel dönüşümde Odalara görev verilmesi konusunda olabilirlik neyse yapılmalı. Milletvekili olarak bize bugün verdiğiniz çalışmaların, aktardığı sorunların takipçisi olacağız. Amacımız İzmir'de yaşamı daha kaliteli hale getirmek. CHP olarak, Ticaret Odamızın kente dönük, insana dair çalışmalarının yanındayız" dedi.

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural ise önemli konularda tüm milletvekillerinin birlikte hareket edip, inisiyatif alması gerektiğini belirterek, “İnşallah İzmir için bir farklılık oluştururuz. İzmir'in yapısal sıkıntıları var. İzmir'in önümüzdeki dönemde neleri takip etmemiz lazım. Neler yapıldı, neler yapılaca? Bunlar politik tercih değil. Bu sinerjiyi oluşturmamız lazım. İzmir'de mutlaka yaratıcı ekonomiyi, katma değeri yüksek yeni sektörleri yani spor, kültür, sanat, eğlence gibi sektörlerin de güçlendirilmesi lazım. İzmir'in sorunlarında hepimiz İzmir partisi mensubuyuz" dedi. 

Miletvekilleri de söz alarak düşüncelerini anlattı.

Demirtaş, toplantının sonunda çok verimli bir toplantı olduğunu belirterek bundan sonra her ay milletvekillerine İzmir raporu göndereceklerini, bu toplantıları da 3 aylık dönemler halinde tekrarlayacaklarını söyledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası