Ege Postası
Geri

Emniyet Genel Müdürlüğü önünde hain saldırı: 2 terörist öldürüldü

Ankara’da bu sabah TBMM’ye 200 metre kadar uzaklıkta bulunan İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde Renault Kangoo marka araçtan inen iki terörist polislerin müdahalesi üzerine öldürüldü. Teröristlerden birisinin kendisini bomba düzeneği ile patlattığı bildirildi. TBMM’de yeni yasama yılının açılacağı gün yaşanan bombalı saldırı nedeniyle Meclis’te ek güvenlik önlemleri devreye sokuldu, sadece milletvekilleri içeri alınırken, bomba imha ekiplerinin binalarda arama yaptığı öğrenildi. Saldırı noktasına çıkan tüm ana ve yollar polisler tarafından kapatıldı, kritik kurumların önünde Özel Harekat ekipleri takviye güvenlik önlemi aldı. Patlama anı, yakındaki bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü önünde hain saldırı: 2 terörist öldürüldü
Haberler / Güncel
1 Ekim 2023 Pazar 10:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara’da, TBMM’ye 200 metre mesafede bulunan, Atatürk Bulvarı üzerindeki İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde bu sabah saat 09.30’da patlama meydana geldi. Renault Kangoo marka araçtan inen iki teröristin saldırı girişimini fark eden nizamiyedeki polislerin silahla karşılık vermesi üzerine bir terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlatarak kendisini imha ederken, diğer terörist ise polisler tarafından vurularak öldürüldü. Hafif yaralanan iki polis ise İbni Sina Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Nizamiye önünde, saldırganların kullandığı araca yakın bir noktada yerde bir tanksavar bulunduğu da gözlendi.

Patlama görüntüsü, olay yeri yakınındaki güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedildi.

KRİTİK KURUMLARDA ÖZEL HAREKAT ÖNLEM ALDI

Patlamanın duyulması üzerine tüm Ankara’da kritik önemdeki kurumların önünde güvenlik önlemleri artırıldı, Özel Harekat ekipleri zırhlı araçlardan olan Ejder ve Akrep’lerle nöbete başladı.  Atatürk Bulvarı’ndaki bu noktaya çıkan ana ve ara yollar trafiğe kapatıldı, Çankaya Köşkü’nün nizamiyesine de zırhlı Ejder’ler çekildi.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen patlama ve silahlı çatışmaya ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir."

"KAHRAMAN POLİSLERİMİZİN TEDAVİLERİ DEVAM ETMEKTEDİR"

Öte yandan Bakan Yerlikaya yaralanan polislere ilişkin olarak da; ''İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen HAİN TERÖR SALDIRI GİRİŞİMİNDE yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş’ın tedavileri devam etmektedir. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. TERÖRLE, ONLARIN İŞ BİRLİKÇİLERİYLE, ZEHİR TACİRLERİYLE, ÇETELERLE, ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: "ERKAN KARDEŞİMİZ HAFİF YARALI, ALİM REİS KARDEŞİMİZ DE YOĞUN BAKIMA YENİ GELDİ, ORTA YARALI"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün Ankara’daki patlamada yaralanan iki polis memurunun sağlık durumuna ilişkin kaldırıldıkları Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi önünde açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya’ya Milli İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın ve Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar da eşlik etti.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada polis memurlarının durumuyla ilgili şunları söyledi:

"Erkan kardeşimiz hafif yaralı, onunla konuştuk geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Alim Reis kardeşimiz az önce yoğun bakıma yeni geldi şuuru açık, kendisiyle orada hasbihal edildi. Onun orta yaralı olduğunu söylüyor arkadaşlarımız. Ailesine bu müjdeyi verdik. Birazdan eşi, annesi ve babası, doktorlarımızın nezaretinde Alim Reis kardeşimize geçmiş olsun dileklerini iletecekler. İnşallah hem Alim Reisi'imizi hem de Erkan'ımızı buradan sağlık ve sıhhat afiyete kavuştuğu ve ailesiyle birlikte el ele tutuşarak evlerine göndermek istiyoruz."

BASIN MENSUPLARI UZAKLAŞTIRILDI

Olay yerini karşı kaldırımdan izlemeye çalışan basın mensupları polis tarafından sürekli olarak genişletilen güvenlik kordonu nedeniyle 300-400 metre kadar geriye çekilerek uzaklaştırıldı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Adli soruşturma başlatılırken, Ankara Sulh Ceza Hakimliği, saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı aldı.

ADALET BAKANI TUNÇ: “ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞIMIZCA DERHAL ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanlığı giriş kapısı önünde meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Tunç’un bugün X (Twitter) hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcıvekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir. Bu saldırılar Türkiye'nin terörle mücadelesine hiçbir şekilde engel olamayacaktır. Terörle mücadelemiz daha da kararlı bir şekilde devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

LİDERLERDEN VE SİYASİLERDEN İLK TEPKİLER

CEVDET YILMAZ: “HAİN TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj yayınladı. 

Yılmaz’ın mesajı şöyle:

“Ankara Kızılay’da İçişleri Bakanlığı’mız önünde gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Açılan ateş sonucunda yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, Emniyet teşkilatımıza, Ankara halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Uzun yıllardır verdiğimiz mücadeleler neticesinde tesis ettiğimiz huzur ve güven ortamının bozulmasına yönelik hiçbir girişim başarılı olamayacaktır. Terör ve teröristle, huzurumuzu bozmaya çalışan tüm odaklarla amansız mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”

NUMAN KURTULMUŞ: MİLLETİMİZ VE DEVLETİMİZ, HAİN GÜÇLERE FIRSAT VERMEYECEKTİR

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

Kurtulmuş’un mesajı şöyle:

“Bu sabah İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde düzenlenen saldırıda yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun.”

FİDAN: TERÖRLE MÜCADELEMİZİ YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bombalı saldırıya ilişkin bugün X (Twitter) hesabından açıklama yaptı.

Fidan’ın paylaşımı şöyle:

"Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğümüze yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum. Bu alçak saldırıda yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, İçişleri Bakanlığımız personeline ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Terörle mücadelemizi yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla sürdüreceğiz."

DEVLET BAHÇELİ: BOMBALI TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

Bahçeli’nin mesajı şöyle:

“Bugün sabah Emniyet Genel Müdürlüğümüzü doğrudan hedef alan bombalı terör saldırısını lanetliyorum. Bu hain eylemin failleri olan iki teröristten birisinin kendisini patlattığı, diğerinin de etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. TBMM’nin yeni yasama yılının açılış gününde teröristlerin alçak ve kanlı teşebbüsleri çok şükür berhava edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti toplumsal huzur ve güvenliği sağlama hususunda tavizsizdir. Terör örgütleri ve arkasındaki destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar asla emellerine muvaffak olamayacaklardır. Bilinsin ki terörün kökü milli birlik ve dayanışma ruhuyla kazınacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü önünde yaralanan kahraman polislerimize acil şifa temennilerimle birlikte, Türk polis teşkilatına, aziz milletimize ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

KILIÇDAROĞLU: TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şunları dile getirdi:

“Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz! Geçmiş olsun Türkiye’m."

MERAL AKŞENER: SALDIRIYI ETKİSİZ HALE GETİREN KAHRAMAN POLİSLERİMİZE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

Akşener’in mesajı şöyle:

“Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Saldırıyı etkisiz hale getiren kahraman polislerimize yürekten teşekkür ediyor, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim milletimize tekrarını yaşatmasın.”

BABACAN: TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

Babacan’ın mesajı şöyle:

“Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre ve şiddete karşı milletçe yan yana duracağız ve her zaman mücadele edeceğiz.”

DAVUTOĞLU: TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

Davutoğlu’nun mesajı şöyle:

“Teröre lanet olsun. Ankara'da İçişleri Bakanlığımıza yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda yaralanan kahraman güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü beladan muhafaza eylesin.”

KARAMOLLAOĞLU: TERÖR SALDIRISININ FAİLLERİNİ KINIYORUM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

Karamollaoğlu’nun mesajı şöyle:

“İçişleri Bakanlığı'na yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının faillerini kınıyorum. Gazi Meclisimizin açılacağı günde gerçekleştirilen bu saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını diliyor, yaralanan emniyet mensuplarımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

ÖZGÜR ÖZEL: TERÖRİST SALDIRIYI LANETLİYORUM

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

Özel’in mesajı şöyle:

“İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde yaşanan terörist saldırıyı lanetliyor, yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum.”

MANSUR YAVAŞ: SAYIN ALİ YERLİKAYA BAŞTA OLMAK ÜZERE HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

Yavaş’ın mesajı şöyle:

“Kızılay'da hain teröristlerin düzenlediği patlamada yaralanan emniyet memurlarımıza acil şifalar diliyorum. İçişleri Bakanlığımız ve Sayın Ali Yerlikaya başta olmak üzere hepimize geçmiş olsun.”

YABANCI ÜLKELERİN DIŞİŞLERİ BAKANLARI VE TÜRKİYE'DEKİ YABANCI MİSYON TEMSİLCİLİKLERİNDEN ANKARA’DAKİ TERÖR SALDIRISI İÇİN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

Yabancı ülkelerin Dışişleri Bakanları ve Türkiye'deki yabancı misyon temsilcilikleri, Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü nizamiye girişi önünde bu sabah meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesaplarından mesaj yayınladı.

Saldırıya ilişkin mesajlar şöyle:

İSVEÇ BAŞBAKANLIĞI: İsveç, Ankara'da bugün meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Terörle mücadelede Türkiye ile uzun vadeli iş birliğine olan bağlılığımızı bir kez daha teyit eder, yaralılara acil şifalar dileriz.

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI TOBİAS BİLLSTRÖM: Bu sabah Ankara'da meydana gelen bombalı intihar saldırısından dolayı dehşete düşmüş durumdayız. İsveç, Türkiye ile terörün her türlüsüne karşı uzun vadeli taahhüt ve ortaklığını sürdürme konusundaki kararlılığını korumaktadır. Yaralılara acil şifalar diliyorum.

İTALYA DIŞİŞLERİ BAKANI ANTONIO TAJANI: Ankara'daki gelişmeleri büyük dikkatle takip etmekteyim. İtalyan hükümeti her türlü terörizmi şiddetle kınamakta olup, tam bir dayanışma içinde Türkiye'nin yanında olduğunu ifade eder.

BİRLEŞİK KRALLIK’IN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ JILL MORRIS: Bugün Ankara'da yaşanan terör saldırısı karşısında dehşete düştüm. Yaralılara acil şifa diliyorum. Terörün her türlüsünü kınıyoruz ve dostumuz & müttefikimiz Türkiye'nin terörle mücadelesinde kararlılıkla yanındayız.

UKRAYNA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ VASYL BODNAR: Bugün Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınıyor ve lanetliyorum. Dünyamızda şiddet ve teröre yer yoktur. Vatandaşların güvenliği için hayatlarını tehlikeye atan kahraman polis memurlarına acil şifalar diliyorum.

İSRAİL'İN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ İRİT LİLLİAN: Bu sabah Ankara'da meydana gelen terör saldırısına dair haberleri takip ediyor ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör terördür ve affedilemez.

KOMŞULUK VE GENİŞLEMEDEN SORUMLU AB KOMİSERİ OLIVER VARHELYI: Bu sabah meydana gelen canlı bomba saldırısında yaralanan polis memurlarına acil şifalar diliyorum. Türkiye'yi terörle mücadelesinde destekliyoruz.

AB-TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI NIKOLAUS MEYER-LANDRUT: Bu sabah Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: NATO müttefikimiz Türkiye’ye bu sabah gerçekleştirilen terör saldırısını en güçlü biçimde kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz.  Teröre karşı Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz.

ALMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: Bu sabah Ankara'nın kalbinde meydana gelen terör saldırısı haberlerini dehşetle izliyoruz. Yaralılara acil şifalar dileriz. Lütfen şimdilik Ankara şehir merkezinden uzak durun. Geçmiş olsun Türkiye!

POLONYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: Bugün Ankara'da gerçekleşen terör saldırısını büyük üzüntüyle öğrendik. Bugünkü olayı şiddetle kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 

TBMM bugün açılıyor

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası