Ege Postası
Geri

Ankara kulisleri hareketli: Seçim için konuşulan iki tarih ne?

AK Parti'de kendilerine yarayacağını düşündüğü seçim tarihi konusunda iki tarih öne çıkıyor. Kimi iktidar mensupları Kasım 2027 kimisi ise Nisan 2028'de seçim yapılması gerektiğini değerlendiriyor.
Ankara kulisleri hareketli: Seçim için konuşulan iki tarih ne?
Haberler / Güncel
31 Ağustos 2026 Pazartesi 10:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığının önünü açacak seçim takvimi için iki tarih öne çıkıyor. Nuray Babacan’ın Nefes'te yer alan yazısına göre parti içinde bir grup, 2028’de yapılması gereken seçimlerin birkaç ay öne çekilmesini savunurken, bazı AK Parti’liler seçimlerin Kasım 2027’de yapılabileceğini değerlendiriyor.

Seçim tarihine ilişkin kararın ise ekonomik gelişmeler ve TBMM’de görüşülecek 2027 bütçesindeki düzenlemelerden anlaşılabileceği belirtiliyor.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AÇIKLAMIŞTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, planının, seçimlerin birkaç ay öne alınmasının teknik bir düzenleme kapsamında olabileceğini söylemişti.

TARİH SENE SONU BELLİ OLACAK

Aktarılan kulis bilgilerine göre seçimlerin 2027 yılının sonunda olup olmayacağı bu sene sonu yapılacak olan bütçe yasasından anlaşılacak. AK Parti'de bu tezi savunanlar şu şekilde görüş veriyor:

2027 yılı bütçe yasasına konulacak büyüklükler, aynı yıl içerisinde seçime gidilip gidilmeyeceğinin habercisi olacak. O yılın ilk yarısında ücretlerin iyileştirilmesi ve dar gelirlilere yönelik adımların atılması beklenmez.

Haziran ayından sonra bunun ilk sinyalleri Temmuz’da görülür. Emekli, dar gelirli, kamu çalışanların maaşlarında her zamankinden farklı iyileştirmeler yapılırsa, bu, kasım 2027’de seçim olacağı anlamına gelir.

Hatta, reel sektöre kredi kolaylığı gibi sanayici ve iş dünyasını ilgilendiren bazı önemli kararlar da alınabilir. Daha önce esnaf ve küçük işletme sahiplerine yapılana benzer adımlar atılabilir.

Eğer, seçim Mart-Nisan 2028 olacaksa, 2027’nin sonuna kadar maaş ve ücretlerde bir iyileştirme olmaz. Çünkü verilen paranın ömrü üç ay. Seçime yakın verilmeli ki; seçmen yapılanı unutmasın. Nisan 2028’de seçimi savunanlar var ama sıkıntılarını da görmek gerekir.

Kıştan çıkmış, hasat parasını harcamış seçmenle, seçime gitmek zor olur. Sonbahar, seçim açısından ilkbahardan daha uygun mevsimdir.

Yaz ayları boyunca, ekonomide en azından olumsuz bir gelişme yaşanmadı. Enflasyonun stabil kalması bile önemli. Ancak yüzde 30 civarında seyrinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sebze ve meyve bolluğu var. Bütün bunlar seçim tarihiyle ilgili belirleyici unsur olabilir…

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası