Ege Postası
Geri

Ankara'ya 200 dinazor gelecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Ankara’da 2012 yılında gerçekleştirilen hizmetleri ile 2013 yılı hedeflerini anlattı.AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Gökçek, “Tema...
Ankara'ya 200 dinazor gelecek
Haberler / Güncel
26 Mayıs 2013 Pazar 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Ankara’da 2012 yılında gerçekleştirilen hizmetleri ile 2013 yılı hedeflerini anlattı.
AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Gökçek, “Tema Park’ta Dinozor parkımız var. 200 tane dinozor olacak." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Altınpark Anfa Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 'Yıldız ülkenin marka şehri Ankara' konulu bir sunum yaptı. 2012 faaliyetlerini sıralayan Başkan Gökçek, Ankara’nın hedeflerini 'kongre kenti olmak, tıbbın merkezi olmak, üniversite kenti olmak, sanayide ikinci şehir olmak ve turizm kenti olmak' olarak sıraladı. Devam eden Kuzey Ankara Projesi, Ulus tarihi kent merkezi iyileştirmesi, Hacı Bayram ve çevresi kentsel dönüşüm projesi, Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi, köprü, yol, alt-üst geçit projeleri, park ve yeşil alan çalışmaları ile sosyal projeleri anlatan Gökçek, 2013 yılında yapacağı çalışmaları da açıkladı.

ANKARA 2013 PROJELERİ

Melih Gökçek, 2013 yılı projeleri içinde yer alan hayvanat bahçesi ve Tema Parkı için, “Dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden biri olacak.” dedi. Başkan Gökçek, “Tema Park’ta dinozor parkımız var. 200 tane dinozor olacak, 208 metre uzunluğunda havuz yapılarak, lazer gösterileri olacak. Hayvanat Bahçesi’nde böyle temalar görebileceksiniz.” diye konuştu. Ankara'da yeni aydınlatma direkleri yapacaklarını belirten Başkan Gökçek, Ulus’tan başlamak üzere köşkün etrafına kadar yapılacak aydınlatma direklerini fotoğraflarla gösterdi. Sene sonuna kadar uluslar arası kongre fuar merkezini bitirmek istediklerini belirten Başkan Gökçek, inanç ve tarih müzesi hakkında şunları söyledi: “İslam kültürü ile ilgili müze, Ankamall’ın karşısında itfaiyenin olduğu yer var. Oraya yapacağız.”

SİTELER DE YENİLENİYOR

Kızılay’da dış cephe yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Gökçek, çalışmalara resmi binalardan başladıklarını, Siteler’de de dış cepheleri bu tarzda yenileyeceklerini anlattı. Teleferik projesine değinen Başkan Gökçek, “Kent içerisinde trafik sıkıntısı, yukarıdan gitmek suretiyle halledilecek. Şentepe’ye başladık. 3.5 kilometrelik güzergah Yenimahalle-Şentepe hattını yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

ANKARA’NIN GİRİŞ KAPILARI

Başkan Gökçek, “Ankara’ya 5 tane giriş kapısı yapıyoruz. Esenboğa girişi, Eskişehir yolu girişi, İstanbul girişi, Konya yolu girişi ve Samsun yolu girişi. Kentin değişik yerlerine de 40’ın üzerinde saat kuleleri yapacağız.” dedi.

Ankara’ya boylu ağaçlar alınacağını belirten Gökçek, “Ankara bir kat daha yeşillenecek.” diye konuştu. Ortaköy Mezarlığı’nı bitirdiklerini anlatan Başkan Gökçek, önümüzdeki ay devir işlemlerine başlanacağını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası