Ege Postası
Geri

Ankara’dan ABD’nin yaptırımlarına yanıt geldi!

Dışişleri'nden ABD'nin yaptırım kararına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, "ABD'nin saldırgan tutumuna yanıt verilecektir" denildi. Bu açıklamanın hemen ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da, "ABD’nin iki Bakanımıza yaptırım uygulamaya kalkışması karşılıksız kalmayacaktır" dedi.
Ankara’dan ABD’nin yaptırımlarına yanıt geldi!
Haberler / Politika
1 Ağustos 2018 Çarşamba 23:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD’nin İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı hakkında uygulamaya koyduğu yaptırımlara Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz. ABD yönetimini yanlış karardan dönmeye çağırıyoruz. Bu saldırgan tutuma gecikmeksizin karşılık verilecektir” ifadeleri kullanıldı.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN ABD’YE İLK YANIT

Çavuşoğlu Twitter’dan yaptığı açıklamada, “ABD'nin iki Bakanımıza yaptırım uygulamaya kalkışması karşılıksız kalmayacaktır. ABD Yönetimi hukuk dışı taleplerini bu yöntemle elde edemeyeceğini idrak etmediği sürece sorunlarımızı çözemeyiz” dedi.

DIŞ İŞLERİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA METNİ

“ABD Hazine Bakanlığının ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz. İki Sayın Bakanımızı hedef alan sözkonusu karar ne devlet ciddiyetiyle bağdaşmakta ne de hukuk ve adalet kavramlarıyla izah edilebilmektedir. Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu kararın ABD ile ilişkilerimizin  özüne aykırı olduğuna ve iki ülke arasındaki sorunların çözümü yönünde sürdürülen yapıcı çabalara büyük zarar vereceğine kuşku yoktur. ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyecek söz konusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası