Ege Postası
Geri

Anneler halk eğitim kurslarıyla eski eşyaları ekonomiye kazandırıyor

Kars Halk Eğitim Merkezi Giyim ve Makine Nakış Kursları, şehirdeki bayanların zamanla kullanmadıkları mobilya ürünleriyle giysilerini, birkaç uygulamayla tekrar geri dönüştürüp ekonomiye kazandırıyor. Merkezler aynı zamanda ailevi sıkıntılar...
Anneler halk eğitim kurslarıyla eski eşyaları ekonomiye kazandırıyor
Haberler / Kültür - Sanat
28 Mayıs 2013 Salı 15:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kars Halk Eğitim Merkezi Giyim ve Makine Nakış Kursları, şehirdeki bayanların zamanla kullanmadıkları mobilya ürünleriyle giysilerini, birkaç uygulamayla tekrar geri dönüştürüp ekonomiye kazandırıyor. Merkezler aynı zamanda ailevi sıkıntılar için psikolojik tedavi merkezi oluyor.

İstasyon Mahallesi Sinan Şamil Sam Caddesi'ndeki kursta 2012-2013 yıl sonu etkinliği düzenledi. Etkinlikte mahalleli bayanların bir yıl içerisinde 'kırk yama' diye adlandırılan ve kullanım ömrünü doldurmuş bezlerden yapılan masa örtüleri, yatak örtüleri gibi yenilenmiş ürünler ile atıl durumda olan sehpalar ile tekrar kullanılar hale getirilen eski sandıklar, aynalıklar ve dolaplar sergilendi.

Açılışını Kars Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Kazancı'nın yaptığı etkinlikte ayrıca yöreye has bez bebekler ve tatlılar da ziyaretçilerin ilgisini çekti. Burada bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Kazancı, ev hanımlarının, yetişkin genç kızların, el emeği göz nuru yapmış oldukları çalışmaları takdirle karşıladıklarını ve kendilerini tebrik ettiklerini belirtti. Kazancı, "Bu çalışmaların daha geniş çaplı yapılarak sermayeye dönüşmesini bekliyoruz. Kızlarımızın çeyizlerini hazırlamalarına ve daha zengin hale getirmesine imkan sağlamasını arzuluyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası