Ege Postası
Geri

Antakyalı Hıristiyanlar Paskalya Bayramı'nı buruk kutladı

Hatay’da yaşayan Hıristiyanlar, Paskalya Bayramı'nı buruk kutladı. Geçtiğimiz günlerde Suriye’de kaçırılan Şam merkezli Antakya Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne bağlı Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Halep Süryani...
Antakyalı Hıristiyanlar Paskalya Bayramı'nı buruk kutladı
Haberler / Güncel
5 Mayıs 2013 Pazar 07:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay’da yaşayan Hıristiyanlar, Paskalya Bayramı'nı buruk kutladı. Geçtiğimiz günlerde Suriye’de kaçırılan Şam merkezli Antakya Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne bağlı Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim'den haber alınamadı. Antakyalı Hıristiyanların üzüntüsü Paskalya Bayramı kutlamalarına da yansıdı.

Antakya Ortodoks Kilisesi'nde saat 05.00 sıralarında başlayan Paskalya ayinine katılan Hıristiyanlar, kayıp Metropolitlerin bulunması için dua edip mum yaktı. Her yıl büyük coşku ile kutlanan Paskalya Bayramı'nda cemaatin üzgün olması nedeniyle Antakya Ortodoks Cemaati Vakfı'nın kararı üzerine bu yıl ayinin ardından düzenlenen kahvaltı iptal edildi.

Hazreti İsa’nın çarmıhta ölümünden sonra üçüncü gün mezarda dirildiği inanışını ifade eden Paskalya Bayramı ayinini Ortodoks Kilisesi ruhani liderlerinden Dimitri Doğum, Jan Dellüler ve Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurilgil’in yönetti. Ayinde cemaat, İncil’den bölümler okuyarak dualar etti. İlahiler söylenip mumlar yakılırken çocuklara da renkli yumurtalar hediye edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası