Ege Postası
Geri

Antik İyon kenti için olumlu gelişme: İZSU çalışmaları durduruldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu İzmir’in Çeşme ilçesi Ildır mevkiinde bulunan Erythrai Antik kentinin bitişiğinde de sarnıç, antic tarım terasları vb. tarihi kalıntılar bulunmasının ardından antik kentin bitişiğindeki sahada incelemeler başladı. Kararın ardından İZSU’nun bölgedeki çalışmaları durduruldu.
Antik İyon kenti için olumlu gelişme: İZSU çalışmaları durduruldu
Haberler / İzmir
21 Nisan 2022 Perşembe 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, geçtiğimiz yıllarda 1. Derece Arkeolojik sit alanı ilan edilen İzmir’in Çeşme ilçesine 22 km uzaklıkta bulunan Ildır mevkiinde bulunan 12 İyon kentinden biri olan Erythrai Antik kenti için sevindiren bir karara imza attı.

Kurul, antik kentte bulunan kalıntıların, sit alanı bitişiğindeki sahada da devam edildiğinin tespit edildiğini ve sit alanı sınırlarının genişletilerek yan sahada da incelemelere başlandığını açıkladı.

Koruma Bölge Kurulu’nun açıklamasında, Erythrai Antik Kenti’nin bitişiğinde yer alan sahada sarnıçlar, mimari duvarlar ve kalıntılar ile kare ve yuvarlak planlı yapılar, antik tarım terasları gibi tarihi kalıntıların bulunduğu ifade edildi. 

Alınan karar kapsamında; İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(İZSU)’nun bölgedeki faaliyetlerinin tespit çalışmaları sonuçlanana kadar durduruldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası