Ege Postası
Geri

Arabada açılan cam ve klima yüz felcine neden oluyor

Kavurucu sıcaklarda arabada yolculuk yaparken açılan klima ve camlar yüz felcine davetiye çıkartıyor.        Yüz felciyle ilgili yazılı açıklama yapan Dünyagöz Antalya Hastanesi’nden Dr. Mehmet Kasımoğlu,...
Arabada açılan cam ve klima yüz felcine neden oluyor
Haberler / Güncel
25 Temmuz 2013 Perşembe 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kavurucu sıcaklarda arabada yolculuk yaparken açılan klima ve camlar yüz felcine davetiye çıkartıyor.

        Yüz felciyle ilgili yazılı açıklama yapan Dünyagöz Antalya Hastanesi’nden Dr. Mehmet Kasımoğlu, yazın kavurucu sıcakta araçta yoluculuk yapmanın işkenceye dönüşebileceğini belirtti. Vatandaşların sıcaklığın etkisiyle çareyi camları açmakta ya da klima kullanmada bulduğunu kaydeden Mehmet Kasımoğlu, ancak bu iki durumunda yüz felcine davetiye çıkardığını, bu yüz felçlerinin genelde kendiliğinden iyileştiğini açıkladı.

        Ancak 6 aylık süreç içerisinde iyileşme olmayan yüz felçlerinin kalıcı yüz felci tehlikesi ile insanları karşı karşıya bıraktığını hatırlatan Kasımoğlu, yüz felci geçirdiğini düşünen kişilerin uzman bir doktora başvurması gerektiğini ifade etti.

        Yüzün dış görünüşünde yada çiğnemede sorunlar oluşturan yüz felcinin göz kapanmasını da olumsuz etkileyebildiğini kaydeden Kasımoğlu, "Islak yüzle soğuğa ya da rüzgara maruz kalma, sıcak havalarda arabanın klimasını yüze doğru tutarak uzun süre çalıştırma, soğuk veya kavurucu sıcaklarda arabanın camlarını açarak yol almak gibi nedenler idiopatik yüz felçleri arasında yer alıyor." dedi.

        NASIL TEDAVİ EDİLİR'

        Yüz felçlerinin büyük çoğunluğunu geçici olarak tanımlayan Dr. Mehmet Kasımoğlu, gözün zarar görmemesine dikkat edilmesini ve ilk 6 ay içerisinde hastalara suni gözyaşlarıyla destek tedavisi yapılması gerektiğini söyledi. Yüz felcinin gözü etkilemesiyle ilgili tedaviyi üçe ayırdıklarını belirten Kasımoğlu, "Bunlar kaştaki düşmeye, üst göz kapağına ve alt kapak ile yanağa yönelik tedavilerdir." ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası