Ege Postası
Geri

Arabalı vapur atağı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Körfez filosu baştan aşağı yenilenecek.
Arabalı vapur atağı
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Ekim 2013 Cumartesi 09:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -İzmir Körfezi'nde ulaşıma hız ve konfor kazandırmak için 15 katamaran tipi yolcu gemisi yaptırmaya başlayan ve ilk gemiyi yılbaşında teslim alacak Büyükşehir Belediyesi, üç arabalı vapur satın almak için 11 Aralık'ta ihale yapacak. Vapurlar 64 otomobil ve 450 yolcu kapasiteli olacak, Bostanlı-Üçkuyular arası seferler hızlanacak.

Büyükşehir Belediyesi teknik ve fiyat araştırması çalışmalarını 10 aydır sürdürdüğü arabalı vapur alımıyla ilgili nihayet ihale ilanına çıktı. Körfez filosunu yenilemek, deniz ulaşımını modernleştirmek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi 117 milyon Euro'ya malolacak ikisi dış Körfez'de kullanmak üzere toplam 15 adet katamaran tipi yolcu gemisi siparişinden sonra bu kez de üç arabalı vapur satın almak için düğmeye bastı.
Körfez filosuna katılacak 3 modern arabalı vapur için ihale 11 Kasım'da yapılacak. Vapurların boyu en az 53 metre eni ise en az 15 metre olarak yapılacak. Teknik şartnemeye göre yeni arabalı vapurlar en az 64 otomobil, 10 motosiklet, 10 bisiklet kapasiteli olacak. Ayrıca 300'ü kapalı alanda olmak üzere en az 450 koltuk kapasitesisi olacak vapurların meevcut vapurlarda olmayan özelleri de bulunacak. Fiziki engelli ve görme engellilerin binmesine ve hareket etmesine uygun yapılacak vapurlarında, 2-5 yaş arası çocuklar için oyun sahası da yeralacak. Ayrıca bu vapurlarda evcil hayvan kafesleri de olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi arabalı vapur alımında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından ayrılan kredi, gelirin de bir kısmını kullanacak. İhalede teknolojik yeterlilik, yolcu konforu ve emniyetinin yarı sıra İzmir Körfezi'ne yıllar sonre bile görselliği ve konsepti ile iz bırakacak, marka oluşturacak modern çizligilere sahip bir gemi silüetinin dizayn edilmesine öncelik verildi.
Filo'da Esenköy, Salacak ve Eminönü adlı üç arabalı vapuru bulunan Büyükşehir Belediyesi, bakım dönemlerinde kiralık arabalı vapurları kullandı. Yeni alınacak daha hızlı arabalı vapurlarla sefer sayısının da artması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası