Ege Postası
Geri

Aranan darbeci askerlerden 7'si yakalandı

15 Temmuz darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırıp 2 polisi şehit ettikten sonra kaçan özel karma timden 3 askerin ardından 4 asker daha yakalandı. Askerler arasında Çiğli Ana Jet Üssünün imamı Paşa lakaplı Zekeriye Kuzu’nun da olduğu bildirildi. Aranan darbeci askerlerden 7'si yakalandı
Aranan darbeci askerlerden 7'si yakalandı
Haberler / Güncel
25 Temmuz 2016 Pazartesi 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde kaldığı oteli basıp 2 polisi şehit ettikten sonra kaçan askerlerden Binbaşı Taner Berber ile Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü yakalandı. Aynı bölgenin yakınında daha sonra Astsubay Erkan Çıtak da ele geçirildi. 
Silahsız yakalanan darbeci askerlerin, askeri kamuflaj içinde saç ve sakalı birbirine karışmış perişan halde oldukları görüldü. 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kalıp daha sonra ayrıldığı otele baskın yapan ve çatışmaya girdikleri polislerden 2'sini şehit eden darbeci askerlerin yakalanması için ilçede başlatılan arama çalışmaları sonuç veriyor. Saldırı sonrası ormanlık ve dağlık alana kaçan bordo bereli, SAT komandosu ve muharebe arama kurtarma (MAK) ekiplerinden oluştuğu belirtilen karma timin yakalanması amacıyla ilçe ve çevresinde aramalar 10 gündür devam ediyor. 

GÖRENLER İHBAR ETTİ
Bugün saat 16.00 sıralarında Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çetibeli kontrol noktasına 3 kilometre mesafedeki ormanlık ve dağlık alanda, askeri kamuflaj üniformalı 3 kişiyi gören ve şüphelenen vatandaşlar, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgeye jandarmanın yanı sıra, özel harekat polisleri ve özel kuvvetlerden gelen askerlerden oluşan güvenlik güçleri sevk edildi. Arazide arama yapan polis ve askerler, darbeci askerlerin yerini belirledi. "Teslim ol" çağrısına uyan 3 asker, gözaltına alındı. 

BİTKİN HALDE 
Yakalananların MAK timinden Binbaşı Taner Berber, Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü olduğu belirlendi. Çetibeli Jandarma Karakolu'na götürülen askerlerin, buradan Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderileceği belirtildi. Yakalanan askerlerin, askeri kamuflaj içinde saç ve sakalı birbirine karışmış perişan halde oldukları görüldü. Marmaris'teki saldırıya katılan ve arananan asker sayısının böylece 14'e düştüğü belirtildi.

1 ASKER DAHA YAKALANDI
Firari üç askerin yakalandığı bölgenin yakınında astsubay Erkan Çıtak ile üç asker daha yakalandı. Böylece bugün yakalanan askerlerin sayası 7'ye yükseldi. Bölgede halen firari 10 askeri arama çalışmaları sürüyor.

YİYECEK VERİLDİ
Marmaris'te yakalanan ve oldukça bitkin halde oldukları görülen darbeci askerlere  önce yiyecek verildi, daha sonra sağlık kontrolünden de geçirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Darbeci askerlerin üçünün yakalanmasının ardından konuyla ilgili Muğla Valiliği'nce yazılı açıklama yapıldı. Açıklamamada şöyle denildi:

"Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele saldırıda bulunan asker kılıklı ihanet çetesi FETÖ/PDY mensubu darbeci eli kanlı canilerin MAK (Muharebe Arama Kurtarma) Timinden Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar ve Astsubay Gökhan Güçlü isimli üç terörist, güvenlik güçlerince yapılan arama çalışmaları esnasında Muğla- Marmaris Karayolu Çetibeli Mevkii'nde yakalanmıştır. Diğer 14 teröristin arama çalışmaları titizlikle ve kesintisiz olarak devam etmektedir" denildi.

ORMANA KAÇANLARDAN 5'İ DAHA ÖNCE YAKALANMIŞTI
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırıda bulunduktan sonra ormanlık alana kaçan askerlerden ilk önce Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yakup Özcan ve Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ekrem Benli yakalanmıştı. Ardından da sivil kıyafetle otobüse binip İzmir'e gelen, MAK timinden hava astsubaylar Selman Çankaya ve Serkan Elçi yakalanarak gözaltına alındı. Bu 4 astsubayın ardından, sualtı taarruz (SAT) komandosu Deniz Üsteğmen Ali Sarıbey geçen 21 Temmuz'da sivil kıyafetle karayolunda otostop yaparken yakalanıp, gözaltına alındı. Son 3 kişiyle birlikte, otel saldırısının ardından ormanlık alana kaçan askerlerden 12'si yakalanmış oldu. 


4 ASKER DAHA YAKALANDI
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Çetibeli bölgesinde bugün yakalanan 7 askerden son 4'ünün İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün buradaki 'imamı' olduğu öne sürülen Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat olduğu belirtildi.

ARALARINDA ZEKERİYA KUZU DA VAR!

Marmaris’te yakalanan askerler arasında Çiğli Ana Jet Üssünün imamı Paşa lakaplı Zekeriye Kuzu’nun da olduğu bildirildi.

CANLI YAYINDA YAKALANDILAR 
NTV askerlerin yakalandığı operasyon sırasında olay yerindeydi. Askerlerin yakalanmasına ilişkin görüntüler, canlı yayına da yansıdı. 

Operasyonun ardından askerlerin saklandığı menfezi de görüntülendi. Burada, askerlere ait sargı bezi, su ve konserverlerin bulunduğu görüldü. 

TAKSİCİ FARKETMİŞ

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, darbeci 7 askerin yakalanmasında evli ve iki çocuk babası taksi şoförü 38 yaşındaki Bülent Çelenk'in dikkatinin etkili olduğu ortaya çıktı. Marmaris'te 10 yıldır taksicilik yapan Bülent Çelenk, DHA'ya yaşadığı o anları şöyle anlattı: 

"Durağımdan müşteri aldım ve Dalaman'a hareket ettim. Çetibeli jandarma arama noktasında kontrol sonrası yoluma devam ettim. Bir süre sonra bir kişi yola çıkıp taksinin önüne fırlayarak durdurmaya çalıştı. Ani bir manevra yaparak oradan hızlı bir şekilde uzaklaştım. Aynalardan baktıktan sonra Jandarma 156 ihbar hattını arayarak kaçan askerler olabileceğini söyledim. Müşterimi bıraktıktan sonra Dalaman'dan çıktım ve Çetibeli Jandarma Karakolu'na gelerek ihbarı yaptığımı komutanlara bildirdim. Komutanlar, kimlik bilgilerimi alarak beni bıraktılar. Uzun boylu tek kişi bir şahıs önüme atladı. Belinde silah, elinde dürbün ve matara vardı. Ben önüme geçtiğinde, kaçan askerler olduğunu anladım. Altında askeri üniforma ve üzerinde kirli bir tişört vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmaris İlçemize geldiğinde durağımıza uğrar bir çay içerse seviniriz. Vatana ve millete bir faydamız olduysa ne mutlu." 

KAÇIŞ PLANI İÇİN DÜN AKŞAM BİRARAYA GELMİŞLER

Darbe girişminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırıda bulunan kaçan darbeci 17 askerden 7'si bugün yakalandı. Önce darcesi askerlerden 3'ü yakalandı. Ardından dağlık alandan inen askerlerden 4'ü daha yakalandı. Bu 4 askerden 3'ü Marmaris'in Çetibeli Mevkii'nde anayol üzerindeki menfezde bulundu.



ÇİĞLİ İMAMI MENFEZDEN ÇIKTI

Marmaris- Muğla karayolunun yaklaşık 22 kilometresindeki anayolun altında bulunan menfez, yaklaşık 25 metre uzunluğunda, bir insanın eğilerek girebileceği büyüklükte bir alan. Darbeci askerlerin menfezin tamamen karanlık olan orta bölümünde birbirlerine sokularak gizlenmeye çalıştıkları öğrenildi. Polis, askerlerin üzerlerinde silah ve bomba olma ihtimaline karşı, duble yolu trafiğe kapadı. Polis ve askerin menfezin içine doğru yaptığı "Teslim ol" çağrısının ardından, aralarında 'Çiğli imamı' olarak bilinen Astsubay Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 3 asker teslim oldu. 

Gözaltına alınan 7 askerin, sorgulamadaki ilk ifadelerinde dün akşam saatlerinde aranan 17 askerin biraraya gelerek yeni bir kaçış stratejisi belirledikleri, gecenin ilerleyen saatlerinde de farklı yönlere dağıldıkları öğrenildi. Kaçan askerlerinin 10'unu arama çalışmaları sürüyor.

YAKALANAN 7 ASKER MUĞLA'YA GÖNDERİLDİ

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Çetibeli bölgesinde bugün yakalanan 7 asker, buradaki işlemlerinin ardından, sıkı güvenlik önlemleri altında, Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı.

DARBECİ ASKERLER MUĞLA'YA GETİRİLDİ 

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen ve bugün yakalanan 7 darbeci asker adliyeye sevk edilmek üzere Muğla'ya getirildi. 

Marmaris İlçesi'nde bugün yapılan operasyonlarla toplam 7 firari asker gözaltına alındı. Yakalanan askerler arasında Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu'nun da olduğu Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş, Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdulhamit Gül Erdem, adliyeye sevk edilmek üzere Muğla'ya getirildi. 

Muğla İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Müdürlüğü'ne götürülen 7 darbeci askerin sağlık raporları için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden doktorlar getirildi. KOM Müdürlüğü'nün nezarethanesinde kalacağı öğrenilen askerlerin, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası