Ege Postası
Geri

Arınç: Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi asrın en prestijli projesi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'ni havadan inceledi. Sabah saatlerinde helikopterle İstanbul’dan Yalova’ya gelen Arınç, “Bu proje son asrın en prestijli projesidir. Her şeyiyle mükemmel bir proje.”...
Arınç: Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi asrın en prestijli projesi
Haberler / Güncel
24 Eylül 2013 Salı 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'ni havadan inceledi. Sabah saatlerinde helikopterle İstanbul’dan Yalova’ya gelen Arınç, “Bu proje son asrın en prestijli projesidir. Her şeyiyle mükemmel bir proje.” ifadesini kullandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan helikopterle hareket eden Bülent Arınç, havadan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi'ni inceleyip yetkililerden bilgi aldı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Yalova Valisi Esengül Civelek’in eşlik ettiği Arınç, Altınova Merkez şantiyesine indikten sonra açıklamalarda bulundu.

Projeyi muazzam olarak nitelendiren Arınç, şunları söyledi: “İzmir-İstanbul-Bursa Gebze ve Orhangazi de ilgilendiren bir proje var. Bu herhalde son asrın en prestijli projesi. Köprüleri viyadükleri ve kavşaklarıyla tünelleriyle 9 milyar dolarlık bir proje. Bugünkü rakamlarla hesaplanınca bu şekilde. Her şeyiyle mükemmel bir proje. Karadan ve havadan projeyi görmek istedim. Zaman zaman proje konusunda bilgi alıyoruz. Bizzat bu projeyi görmek istedim. Ben yukarıdan harita üzerinden yapılanları bizzat gördüm. Arkadaşlarımızın gayretlerinden dolayı teşekkür ederiz. 2017 yılında tamamı bitmesi planlanıyor. İnşallah böyle bir projenin bu zaman yapılması çok kısa. İlk defa kullanılan teknolojiler var.”




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası