Ege Postası
Geri

Arkas Sanat Alaçatı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Arkas Holding ve Çeşme Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen Arkas Sanat Alaçatı’da basın toplantısı gerçekleştirildi. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme’yi yaz sezonu üzerinden tanımlamanın burada sahip olduğumuz birçok doğal güzelliğe ve kültür mirasına haksızlık olacağını ifade ederek, “Arkas Sanat Alaçatı ile Çeşme’de sanatçı buluşmalarının, kültür sanat etkinliklerinin, söyleşilerin yapılacağı, sanatçıların kış aylarında da Çeşme halkıyla buluşabileceği bir alan yaratmış olduk. Çeşme Belediye Başkanı sıfatıyla böyle bir girişimin açılışını gerçekleştirecek olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum” dedi.
Arkas Sanat Alaçatı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Temmuz 2024 Cuma 19:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çeşme’nin kültür sanat etkinliklerini zenginleştirmesini amacı ile Arkas Holding ve Çeşme Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen Arkas Sanat Alaçatı, ziyaretçilerine kapılarını açıyor.  Arkas, bugüne kadar sanatseverlerle buluşturduğu sergiler ve etkinliklerle “İzmir’in Sanat Rotası” olma yolunda attığı adımlara bir yenisini daha ekleyerek beşinci sanat merkezi olan Arkas Sanat Alaçatı’yı Çeşme Belediyesi ile imzaladığı protokol kapsamında Alaçatı’da hayata geçirdi. Arkas Sanat Alaçatı’da basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda; Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Monreve Grup Yönetim Kurulu Başkanı Merve Arkas ve Arkas Sanat Direktörü Müjde Unustası konuşma yaptı. 

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yaptığı konuşmada bu tür kültür sanat alanlarının Çeşme’nin sanatla gelişimi açısından oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Çeşme'ye kazandırmış olduğumuz bu yapı bizler için çok kıymetli. Çeşme'nin geleceği, kültürün, sanatın ve özellikle de Çeşme’nin sanatla gelişimi açısından son derece kıymetli bir yatırım. Önceki dönem Çeşme Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Oran belediyemizin böyle bir yerini bu kadar emin bir ele, kültüre sanata açması çok kıymetli. Lucien Bey İzmir için olduğu kadar Türkiye için de çok kıymetli bir insan. Sanatı Çeşme'yle buluşturması, buna sıcak bakması ve belediyemizin böyle bir yerini bu kadar kıymetli bir yapıyla buluşturması bizler için gelecek nesillerimiz için son derece kıymetli. Çeşme’yi iki ay ile sınırlamamız, yalnızca deniz, kum, güneş üzerinden tanımlamamız burada sahip olduğumuz birçok doğal güzelliği birçok kültür mirasına haksızlık olur. Biz istiyoruz ki önümüzdeki yıllarda nasıl bir sömestr tatili geldiğinde aileler çocuklarıyla birkaç gün tatil yapabilmek için birkaç gün gidebilecek yer bakarlar. Misafirlerimizin aklına kış aylarında da Çeşme gelsin istiyoruz. Kış aylarında ailelerin gençlerin akıllarına hepsinin gelebilmesi için hem yazın hem kışın sanatla sosyalleşebilecekleri alanlar olması gerekiyor. Eğlenceyle sosyalleşebilecekleri alanlar olması gerekiyor. Çeşme'ye gelenler bir sanatçıyı izlemek için yazı gelmek zorunda kalmamalı. Çeşme’de bu merkezle buluşmaların yapılacağı, kültür sanat etkinliklerinin yapılacağı, belki söyleşilerin yapılacağı, sanatçıların gelip Çeşme halkıyla kış aylarında da buluşabileceği bir alan yaratmış olduk. Ben Çeşme Belediye Başkanı sıfatıyla böyle bir girişimin açılışını gerçekleştirecek olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Kendim ayrıca bir sanatsever olarak da büyük bir mutluluk duyuyorum. Dilerim Çeşme Belediyesi ve Arkas iş birliği daha nice Çeşme’nin gelecek yatırımlarına, aydınlık katacak günlere vesile olur.”

ARKAS: “İZMİR’İN SANAT MERKEZİ OLMASI LAZIM”

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “On üç yıl evvel başladık sanat merkezlerimizi açmaya. Bu bizim beşinci sanat merkezimiz. Benim iddiam İzmir’in sanat merkezi olması lazım. Bundan sonraki yıllar için de projelerimiz var” şeklinde konuştu. Arkas, Çeşme’nin turizminin yaz sezonu dışına da yayılması gerektiğini söyleyerek, “Sadece deniz tatili için gelinen bir yer değil Çeşme. O sebeple Sayın Başkanımızın da yardımıyla çözeceğiz” diyerek Çeşme’nin yaz sezonu haricinde de yılın diğer dönemlerinde yaşayan bir yer haline gelmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Monreve Grup Yönetim Kurulu Başkanı Merve Arkas ise “2022 senesinde ilk lokasyon Alaçatı’da  otelcilik sektörü ile hayata başladı Monreve Grup. Konaklama sektöründen sonra yiyecek içecek alanında devam ettik. Yurt dışında gezdiğim ve gördüğüm kadarıyla aslında müzecilik alanında hep kafe, pastane içerikleriyle dolu alanları gördüm. Oraları gördükten sonra Arkas Sanat Merkezlerinin içinde acaba neden yok diyerek ilk yerimizi Alaçatı’da hayata geçirdik. Biz çok heyecanlıyız. Patisserie Arkas Sanat büyüdükçe büyümeye devam edecektir” diye konuştu. 

UNUSTASI: “SANAT MERKEZLERİMİZ VE PROJELERİMİZ İLE İZMİR’DE BİR KÜLTÜR SANAT ROTASI ÇİZİYORUZ”

Arkas Sanat Direktörü Müjde Unustası da “Arkas Sanat Alaçatı, İzmir'deki beşinci sanat merkezi. Çeşme Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz bu projenin Çeşme'ye hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. 2011’de Alsancak’ta ilk sanat merkezimizi açtığımızdan bu yana İzmir başta olmak üzere ülkemizin kültür sanat hayatına katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Açtığımız sanat merkezleri ve projelerimiz ile İzmir’de biz aslında bir kültür sanat rotası çiziyoruz. Rotanın beşinci durağı da bugün itibariyle Alaçatı’da hayat buluyor ve bizlere oldukça heyecan veriyor. Sanat merkezlerimizin her birinin odaklandığı aslında ana bir sanat alanı var. Çeşme'nin de biz Alaçatı'nın buraya yakışacak projelerle devam etmesini istedik ve Arkas Sanat Alaçatı’nın da bundan sonra modern ve çağdaş sanatın ve sanatçıların işlerine yer vereceğimiz bir süreçte ilerlemesini arzu ediyoruz” diye konuştu. 

DENİZLİ: “ÇEŞME’DE YAPILACAK SANAT YATIRIMLARININ ÇOK BÜYÜK KARŞILIĞI OLACAĞINA İNANIYORUM”

Tiyatronun özel ilgi alanı olduğunu ve uzunca bir süre özel tiyatroda da çalıştığını söyleyen Başkan Denizli, “Kültür ve sanat derken aslında tam da bunu bir bütün olarak ele alalım istiyorum. Burada Lucien Bey’in doldurduğu çok büyük bir açık var. Resim fotoğraf sanatı ile Çeşme halkı, Çeşme ziyaretçileriyle buluşturmak. Ben bunu söylüyorum bir gün Çeşme’ye kendi dönemimde bir tiyatro sahnesi yapacağım çünkü benim Çeşme’de uzun yıllardır en çok yoksunluğumu çektiğim şey ve Çeşme buna çok müsait bir ilçe. Yaptığın her türlü karşılık bulacak diye bir şey yok. Fakat Çeşme halkı sanat, sanatçı, doğa gibi konularda gerçekten bilinci yüksek ve son derece ilgi gösteren katılımcı bir kitle. Bu noktada Çeşme’de yapılacak sanat yatırımlarının çok büyük karşılığı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Konuşmacılar, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. 

DENİZLİ: “ÜLKEMİZDEKİ YOĞUN EKONOMİK BUHRAN SEBEBİYLE SEZONLUK YERLERİN DE BU FİYATLARDAN DAHA ÇOK ETKİLENMİŞ OLDUĞUNU GÖZLEMLİYORUZ” 

Genç sanatçılar için Çeşme’nin pahalı bir ilçe olduğuna dair gelen soru üzerine Başkan Denizli, ülkedeki hayat pahalılığına dikkat çekerek, şu sözleri kullandı: 

“Sürekli Çeşme ve pahalılık hikayesi bir arada örülüyor. Çeşme pahalı evet ama Çeşme’nin pahalılığı Türkiye'den farklı değil. Bugün enflasyonun yüzde yüz elli sınırlarını geçtiği bir ülkede barınma sorununun Türkiye'nin dört bir yanına yayıldığı bir ülkede lokasyon üzerinden pahalılık tartışması yapılmasını sakıncalı buluyorum. Çeşme, Bodrum gibi sezonluk yerler her zaman piyasanın biraz daha üstünde fiyatları olan yerler. Şu an ülkemizde bulunan yoğun ekonomik buhran sebebiyle sezonluk yerlerin bu fiyatlar ve bu enflasyondan daha fazla etkilenmiş olduğunu gözlemliyoruz. Ülkemizdeki yoğun enflasyon ve her yerdeki fiyat artışlarının sezonluk bölgelere etkisi daha fazla olur. Ülke şu an pahalı. Yani bunu Çeşme, Bodrum, İstanbul, İzmir üzerinden tartışmak doğru değil. Şu an dünyaya kıyasla pahalı bir ülkeyiz. Genç sanatçılar için İstanbul ucuz diyebilir misiniz? Birçok gençlik projeleri kapsamında zaten bu alanları yaratmamız gerekiyor. Örneğin San Fransisco’da Silikon Vadisi’nde pek çok ev sahipleri kendi evlerini genç girişimcilerle paylaşıyorlar. Dönemlik kiraya veriyorlar ve onların girişimlerini onlara konaklayacak yer sağlayarak destekliyorlar. O genç girişimciler de bir tane buluş yapıp keşfedilmek üzere üretiyorlar. Dünyada zaten bu tür projelerin yatırımcılar tarafından desteklenmesi ve Çeşme Belediyesi iş birliğiyle hayata geçmesi için her şeyi yaparız. Çünkü hayat zor ve giderek zorlaşıyor. Burada tabii ki bu tip ortak projeler de yer almak bizim için gurur verir. Şu an genç sanatçılar için maalesef ülkemizde pahalı olmayan bir yer yok.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası