Ege Postası
Geri

Arkası kesilmeyen depremler sonrası Sındırgı afet bölgesi ilan edildi

Son zamanlarda sık sık deprem meydana gelen Balıkesir'in Sındırgı ilçesi “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildi.
Arkası kesilmeyen depremler sonrası Sındırgı afet bölgesi ilan edildi
Haberler / Güncel
5 Kasım 2025 Çarşamba 17:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sındırgı'da 10 Ağustos ve 27 Ekim'de meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremlerin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor.

10 Ağustos'tan bu yana yaklaşık 15 bin artçının meydana geldiğini duyuran uzmanlar, bu durumu "deprem fırtınası" olarak değerlendiriyor.


Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, konut stokunun yıprandığını dile getirip "Sındırgımızın bir an önce kararname ile güvence altına alınması lazım. Sındırgı afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Şu an, metruk binalarımızda, ağır hasar alan binalarımızda hasarlar vardır" demişti.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) 1530876 sayılı “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” kararını AKP Genel Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur duyurdu.

Uygur, 22 bin 616 binada 33 bin 813 bağımsız bölümün tespitinin yapıldığını dile getirip hasarlı binalarda güçlendirme ve yenileme ihtiyacının karşılandığını dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası