Ege Postası
Geri

Artan akaryakıt fiyatlarına ‘kampanya’ hamlesi

Bir süredir rekor art arda gelen rekor zamlarla birlikte rekor seviyede artış gösteren ve 20 liranın dahi üstüne çıkan akaryakıt fiyatları vatandaşın olduğu kadar akaryakıt istasyonu sahiplerinin de belini büktü. Satışları düşen bazı akaryakıt istasyonları ise çareyi kampanya dönemini başlatmakta buldu.
Artan akaryakıt fiyatlarına ‘kampanya’ hamlesi
Haberler / İzmir
14 Mart 2022 Pazartesi 14:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye’nin uzun süredir en önemli gündemi akaryakıt zamları oldu.

1 Ocak 2022’de, İzmir’de benzin 13 liraya, motorin 12 lira 82 kuruşa ve LPG 8 lira 64 kuruşa satılırken 2.5 aydan daha kısa bir sürede akaryakıt fiyatlarında rekor seviyede artış meydana geldi.

Yaklaşık bir aydır akaryakıta art arda gelen rekor zamlarla birlikte ülke genelinde akaryakıt fiyatları 20 liranın dahi üstüne çıkarken İzmir’de benzinin litre fiyatı 20 lira 51 kuruşa yükseldi.

HEM VATANDAŞLAR HEM İSTASYON SAHİPLERİ ŞİKAYETÇİ

Art arda gelen akaryakıt zamlarıyla birlikte ülkede bir süredir kendini gösteren ekmek ve gıda maddesi kuyruklarına bir de benzin kuyrukları eklendi.

Rekor seviyelere ulaşan akaryakıt fiyatları nedeniyle vatandaşlar araç kullanmaktan uzaklaşırken akaryakıt istasyonu işletmecileri de fiyatlardan şikayet ederek zamların kendilerini de iflasın eşiğine getirdiğini söylemişlerdi.

ZAMLARA KARŞI KAMPANYA

Öte yandan; fiyatların artmasıyla birlikte akaryakıt istasyonlarında bugüne kadar alışık olunmayan manzaralar kendini göstermeye başladı.

Artan fiyatlarla birlikte müşterileri azalan bazı akaryakıt istasyonları akaryakıtta kampanya dönemini başlattı.


 
Bu kapsamda, belirli bir fiyat ve üzerinde alınan benzin, motorin ve LPG’de kuruş bazında indirimler uygulanmaya başlandı.
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası