Ege Postası
Geri

Asansör faciasında bir öğrenci hayatını kaybetti: CHP'lilerden 'ihmal' tepkisi

Aydın’da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arıza yapan asansörden çıkmaya çalışan bir öğrenci sıkışarak hayatını kaybetti. Facianın ardından CHP'li vekillerden art arda tepkiler yükseldi.
Asansör faciasında bir öğrenci hayatını kaybetti: CHP'lilerden 'ihmal' tepkisi
Haberler / Politika
26 Ekim 2023 Perşembe 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Aydın'da Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda bulunan asansörü düşmesi sonucu Zeren Ertaş isimli öğrenci hayatını kaybetti. 

Facianın ardından CHP İzmir milletvekilleri sosyal medya üzerinden ihmale tepki gösterdi. 

"SAVCILAR GÖREVE" 

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, sosyal medya hesabından yapıtğı açıklamada, "Aydın da KYK’ya bağlı kız öğrenci yurdunda meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden öğrencimize Allah’tan rahmet, yaralanan gençlerimize şifalar diliyorum. Öğrencilerin defalarca uyarmasına rağmen asansöre bakım yaptırmayanlar için Savcılarımızı göreve çağırıyoruz" dedi. 

"İHMALLER SİLSİLESİ"

CHP PM üyesi İzmir Milletvekili Ednan Arslan açıklamasında, "KYK Yurtlarında ihmaller silsilesi gün geçtikçe çığırından çıkıyor! Aydın Efeler Işıklı KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan asansör kazasında bir öğrencimiz hayatını kaybetti. Okusun, devletine milletine faydalı bir evlat olsun diye devletin yurtlarına emanet edilen çocuklarımız bu zulmü hak etmiyor. Hayatını kaybeden genç evladımıza Allahtan rahmet sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Asansör kazası sonucu yaralanan öğrencilerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. 

"DEVLET İHMALİ" 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, "Devlet yurdunun asansörünün kontrol ve bakımlarını yapmadığı için üniversite okuyan bir gencimiz ölümüne sebep olanlar; Somali'ye aylık 2.5 milyon dolar, toplam 30 milyon dolar para yardımı yapacak. "Tüm ümidim gençliktedir" diyerek kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılında üniversite okuyan gencecik insanların intihar ettiği, devletin ihmalinden hayatını kaybettiği, okuyamadığı, barınamadığı, beslenemediği, yarından umudunun kalmadığı bir Türkiye yarattılar. Çok çok üzgünüm... Hayatını kaybeden evladımıza rahmet; ailesine, sevenlerine sabır diliyorum" ifadelerine yer verdi. 

"ÖLÜM GETİRDİNİZ" 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Aydın’da KYK kız öğrenci yurdunda asansör düşmesi sonucu bir evladımızı kaybettik. Çok üzgünüz. Bir o kadar da öfkeli!! İnsanın aklı almıyor. Asansörün bakımını yaptırmak bu kadar mı zordu? Devletin yurdunda kurtlu yemekler. Devletin yurdunda öğrenci intiharları. Devletin yurdunda düşen asansör. Ailelerin gözünden sakındığı, devlete emanet ettiği evlatlarına verdiğiniz değer bu mu? Hep diyoruz.. Ülkedeki en ucuz şey insan hayatı diye. Ölüm getirdiniz! Bu ülkenin gençlerine hayat borçlusunuz" dedi. 

"VİDEO ENGELLEMEYİN, CAN KORUYUN" 

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ise, "Gençlerin sözünü dinlememek sadece barınma sorunu değil, sadece kurtlu yemekler değil, artık can tehlikesi sorunu haline geldi. Devletin üniversitesinde gençler intihar ediyor, devletin yurdunda asansör düşüyor. Yapacağınız şey video engellemek değil, insan canını korumak" ifadelerini kullandı. 

 

 

KYK yurdunda asansör faciası: Bir öğrenci hayatını kaybetti!
 

 

Düşen asansörün bulunduğu KYK yurdu müdürü açığa alındı
 

 

Gökçe Gökçen: İhmallerinizin daha fazla gencin ölümüne sebep olmasına göz yummayacağız

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası