Ege Postası
Geri

Asgari ücret zammına muhalefetten tepki

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücret ara zammının 11 bin 402 TL olarak açıklanmasının ardından muhalefet cephesinden tepkiler geldi.
Asgari ücret zammına muhalefetten tepki
Haberler / Politika
20 Haziran 2023 Salı 12:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantısını gerçekleştirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan toplantı sonrası yaptığı açıklamada asgari ücret çalışmasının tamamlandığını belirterek net asgari ücretin 11 bin 402 liraya yükseldiğini açıkladı.

Asgari ücret ara zammının açıklanmasının ardından muhalefet cephesinden tepkiler geldi.

İzmir Milletvekilleri tepkilerini sosyal medya paylaşımları ile ortaya koydu.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Asgari ücret 11 bin 402 lira oldu! Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani AÇLIK SINIRI 10 bin 360 lira, YOKSULLUK SINIRI ise 33 bin 752 lira. Birkaç ay içinde bu tutar da enflasyon karşısında eriyecek. 15 bin lira altı sefalet ücretidir. #AsgariÜcret

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel: Asgari ücret 11 bin 402 TL olarak açıklandı! 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 10 bin 360 lira, bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 13 bin 440 lira ve yoksulluk sınırı 33 bin 750 lira iken, gıda enflasyonu %87,7’ye fırlamışken asgari ücretliye reva görülen bu rakam onları açlığa terk etmektir!

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen: Tüm çalışanların asgari ücretle çalıştığı tek tip bir ekonomiye doğru uygun adım gidiyoruz. Ülkede sadece turistlerin tatil yapabildiği, orta sınıfın yok olduğu, eğitimli beyaz yakanın hiçe sayıldığı bir düzen..

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası