Ege Postası
Geri

Aşırıcılıkla mücadele için küresel fon kuruluyor

Terörizmle Mücadele Küresel Forumu (TMKF) toplantısı dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Amerikalı mevkidaşı John Kerry'nin eş başkanlığında dün yapıldı.Kerry, toplantıda, "Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Küresel Fonu"...
Aşırıcılıkla mücadele için küresel fon kuruluyor
Haberler / Dünya
27 Eylül 2013 Cuma 18:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Terörizmle Mücadele Küresel Forumu (TMKF) toplantısı dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Amerikalı mevkidaşı John Kerry'nin eş başkanlığında dün yapıldı.

Kerry, toplantıda, "Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Küresel Fonu" hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki kısa vadede hayata geçirilmesi öngörülen fonun kuruluş amacı şiddete varan aşırıcılıkla mücadele eden yerel projelere kaynak sağlamak. Bakan Davutoğlu da fon fikrine ilke olarak destek verdiklerini ifade etti.

Fonun nerede kurulacağı ve tam olarak nasıl bir işleyiş yapısına sahip olacağı bugün TMKF üyelerinin katılımıyla ayrı bir teknik toplantıda ele alınacak. Ancak fonun TMKF'nin organik bir unsuru olması öngörülmüyor. Ayrı ve bağımsız bir yapısı olacak. Bununla birlikte, yakın ilgisi ve pratikte paralel bir faaliyet gibi işleyecek olması nedeniyle TMKF içinde gündeme getirildi ve bu çerçevede görüşüldü. Fonun işleyişine ve ülkelerin katkılarına ilişkin hususlar önümüzdeki günlerde netleşecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası