Ege Postası
Geri

Asırlık Han'da bu kez de yangın çıktı!

İzmir’in en eski tarihi mekanlarından biri olan Büyük Kardiçalı Hanı kaderine terk edildi. İzmir’de meydana gelen depremler sonrasında ağır hasar alan tarihi handa kiracılar tahliye edilirken, asırlık han bomboş kaldı. Henüz başlanmayan restorasyon çalışmaları ise hırsızlar için adeta bir fırsata dönüştü. Öte yandan tarihi handa sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında can kaybı meydana gelmezken asırlık han bir kez daha zarar gördü.
Asırlık Han'da bu kez de yangın çıktı!
Haberler / İzmir
30 Ocak 2024 Salı 14:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÖNÜL MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- Türkiye'de betonarme mimarinin ilk örneklerinden biri olan Büyük Kardiçalı Han ve Pasaj’ı kuruluşundan günümüze kadar birçok iş yerine ve esnafa ev sahipliği yapmıştı. Cumhuriyet ile yaşıt olan asırlık han zaman içinde çıkan yangın ve yaşanan depremler nedeniyle ağır hasar alınca, yıkılma tehlikesine karşı kiracılar tahliye edilmişti.

Boşaltılan Büyük Kardıçalı Hanı, ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle kendi başına ayakta durabilme mücadelesi veriyorken uğrak bir işhanından metruk bir binaya dönüşen Büyük Kardiçalı Han ve Pasaj’ı can ve mal güvenliğini sağlayacak tedbirlerin alınmaması nedeniyle bölgede büyük bir tehlike saçıyordu.

HIRSIZLARIN YENİ ADRESİ OLMUŞTU!

Edinilen bilgilere göre, kiracıları tahliye edildikten sonra herhangi bir güvenlik önlemi alınmayan ve boş bırakılan Büyük Kardıçalı Hanı'na hırsızlar dadanmış, gece yarısı ve sabaha karşı içeri giren hırsızlar, elektrik kablolarından sayaçlara, demir malzemelerden, musluk ve fayanslara, kapılardan prizlere kadar ne bulurlarsa yağmalayıp götürmüş, yüzyıllık tarihi han göz göre göre parça parça sökülmüştü.

EGEPOSTASI GÜNDEME GETİRMİŞTİ!

Kapıları ve camları kırık olan hanın çevresinde herhangi bir şekilde önlem alınmadığı gibi, sadece Konak Belediyesi tarafından ‘Can ve mal güvenliğiniz için yaklaşmak tehlikelidir’  ibaresinin yer aldığı bir tabela asılmıştı.

ASIRLIK HAN YENİDEN YAĞMALANDI!

Egepostası’nın gündeme getirdiği bu haber sonrasında yetkililer devreye girmiş, Konak Belediyesi ekipleri Kardiçalı Hanı’nın giriş noktalarını sac panellerle kapatmıştı.

Üzerinden çok zaman geçmemesine rağmen Kardiçalı Hanı yeniden yağmalanmaya başlandı.

Sacla kapatılan giriş kapıları kimliği belli olmayan kimseler tarafından sökülürken, hanın her yanı paramparça edildi.

TARİHİ HAN'DA YANGIN ÇIKTI!

Öte yandan sabah saatlerinde Kardiçalı Hanı'nda yangın çıktı.

Hanın pencerelerinde yükselen dumanlar bölgede paniğe neden oldu.

Neden çıktığı belli olmayan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yangın sonrasında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, tarihi handa büyük bir hasara neden oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası