Ege Postası
Geri

Askerler zehirlendi, öğrenciler de zehirlenmesin

Manisa'da yüzlerce askerin zehirlenmesinin ardından hazır yemek sektörüyle ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Ege Üniversitesi bünyesindeki yemekhanelerin de özelleştirilmek istendiğine dikkat çeken DİSK Genel-İş Sendikası 7 No'lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu'ndan kritik bir uyarı geldi. Askerler zehirlendi, öğrenciler de zehirlenmesin
Askerler zehirlendi, öğrenciler de zehirlenmesin
Haberler / İzmir
28 Haziran 2017 Çarşamba 09:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Önceki hafta Manisa'da askeri kışlada meydana gelen ve 700'den fazla askerin zehirlendiği yemek skandalının ardından şirket çalışanları ve sahibi gözaltına alındı, ancak sektörle ilgili tartışmalar halen devam ediyor.

Yaşanan olayın ardından yürekler ağızlara gelirken, gözler bu sefer de özelleştirme dedikodularıyla gündeme gelen İzmir'de on binlerce öğrencinin eğitim gördüğü, kentin en köklü yükseköğretim kurumları arasında yer alan Ege Üniversitesi'ne çevrildi.

Bir süredir mali sebepler ve tasarruf tedbirleri kapsamında özelleştirileceği ve yemek hizmetlerinin özel bir şirkete devredileceği söylenen okul bünyesindeki yemekhanelerle ilgili gelişmelere kurumda örgütlü bulunan sendikadan tepki geldi.

"İNSAN SAĞLIĞI İHALE KONUSU OLAMAZ!"

Yemekhane personelinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, söz konusu özelleştirme gerçekleştirdiği takdirde askeri kışlada meydana gelen zehirlenme vakalarının okulda da yaşanabileceğine dikkat çekerek, "Buranın özelleştirileceğine dair iddialar var. İlk görüşmemizde Spor, Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı yetkilileri, bize bunun bir iddia olmadığını ve yemekhanenin özelleştirileceğini söyledi. Bir süredir, Daire Başkanlığı'nın bütçesinin hoyratça kullanıldığını gözlemledik. Bu nedenle Ege Üniversitesi yemekhanesi, şu an borç batağında. Bu tür yerlerde fatura önce işçiye çıkarılıyor. Parayı talan edenler, makamlar yükselir, mağdur ise işçi olur. Neymi? İşçi giderleri... Aslında bizim de hesaplamalarımız var, onların da... Oranın zarar etmesinin gerçek nedenleri, yemekhane değil. Biz, buranın özelleştirilmemesi için sonuna kadar direneceğiz" diye konuştu.

"YEMEKLER ÜCRETSİZ OLSUN"

Köroğlu ayrıca söz konusu yemek hizmetinin ücretsiz hale getirilmesi gerektiğini kaydederek, hazır yemek alımının ve insan sağlının ihale konusu yapılamayacağına da belirtti ve şunları söyledi: "Özelleştirilen yemekhanelerde zehirlenme vakaları, şu anda Ege Üniversitesi yönetimini tedirgin etmiş durumda. O nedenle farklı bir arayış içerisindeler. En azından bize söyledikleri bu. Özelleştirmenin bir çok sakıncası var. Öğrenciye kalitesiz yemek sunulur. Yemek yapan firmayı kimse denetlemeyecek. Denetim olmayınca, yemeklerde nasıl malzeme kullanıldığını kimse bilemez. Ucuz malzeme ile kalitesiz yemek sunulur. Kalitesiz yemeğin sonucunu Manisa'da gördük. Yemekte böyle bir şey yapılamaz. İnsan sağlığı ve dolayısı ile yemek servisi ihale konusu edilemez, edilmemelidir, Bu yemekler kurum bünyesinde çıkartılmalı ve devlet tarafından denetlenmeye devam edilmelidir. İnsan yetiştiren bir üniversitenin böyle bir amacının olmaması gerekiyor. Biz sendika olarak, bütün öğrencilere ücretsiz yemek verilmesinden yanayız. Öğrencilerin de talebi bu yönde. Öğrenciler, kaliteli ve ucuz yemek istiyor. Devlet isterse bu imkanı sağlar. Çünkü bütçe vara ama bu bütçenin nasıl kullanıldığı belli değil. Okul bünyesinde üç adet yemekhane var. Birini kapatma niyetleri var. Günlük 10 bin kişilik yemek çıkıyor. Biz de maliyet hesaplaması yaptık. Ne kadar dışarıdan alınacak hizmetin daha ucuz olacağını söylerlerse söylesinler, üniversitenin kendi ürettiği yemek maliyetinin üstünde bir maliyet çıkıyor. Şu an üniversitede kaliteli yemek çıkıyor." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası