Ege Postası
Geri

Aslan’dan miting gibi açıklama

Geçtiğimiz günlerde dosyasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim ederek Büyükşehir için yola çıkan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, binlerce kişinin desteğiyle aday adaylığını açıkladı.Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, Aslan’a destek verdi.
Aslan’dan miting gibi açıklama
Haberler / Yerel Politika
2 Kasım 2013 Cumartesi 16:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR – Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, binlerce kişinin desteğiyle aday adaylığını açıkladı.Salonu dolduran binlerce kişi Aslan’ı sevgi gösterileri ve tezahüratlarla karşılarken, açıklamaya İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, CHP İl Yönetimi, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aslan İzmir’in iyi yönetilmediğini belirtilirken, geçmiş günlerde eline ulaşan anket sonuçlarını da açıklamayı ihmal etmedi.

“YOLUMUZ AYDINLIKTIR”
Salonda toplanan binlerce kişiye ‘’Yolumuz aydınlıktır’’ sözleriyle seslenen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ‘’Arkaya bakanlar önünü göremez. Ancak biz, geçmişten yararlanarak bu günümüzün ve yarınlarımızın güzel dünyasını, güzel İzmir’ini inşa edeceğizi, mutlu insanlarını kucaklayacağız. Eğer bugün; İzmir’in bütün güzelliklerini, doğal zenginliklerinin, tarihi hazinesinin yanında turizmden kentleşmeye, ulaşımdan çevreye, eğitimden sağlığa birçok sorunu varsa; bu İzmir’in iyi yönetilmediğinin göstergesidir. Benim geçmiş saplantısıyla, olumsuzluklarla, insalarla asla bir ilgim yoktur, olamaz da… Hüseyin Aslan kardeşinizin dünü bugününe ve geçmişi de geleceğine kefildir ’’ diye konuştu ve Ege-Koop’un uzun yıllar boyunca İzmir’e yaptığı projelerin kent parçası olduğunu vurguladı.

FELSEFESİNİ ANLATTI
Sözlerine devam ederken felsefelerini anlatan Aslan, ‘’Bizim felsefemiz; durmadan, yorulmadan, çalışmak ve hizmet yolculuğunda sürekli pedal çevirmektir. Bizim hizmet koşumuzda kısa mesafe koşucusu değil; maratoncu anlayışı vardır. Bu anlayışla Ege-Koop bünyesinde oluşturduğumuz proje merkezinde, yurt içi ve yurt dışında geniş deneyime sahip, teknik kapasitesi yüksek uzmanlar; adeta İzmir’in problemlerini, kentsel sorunlarını, sosyal eksiklerini ve geleceğe dönük ihtiyaçlarını mercek altına alarak; sağlıktan ulaşıma, turizmden kentleşmeye, üretici ve tüketici odaklı sosyal piyasa modelinden tarımsal dönüşüme kadar 200 proje hazırlamış; bunlardan bir bölümü paylaşılmıştır’’ şeklinde konuştu.

BİRLİK MESAJI
Ege-Koop’un başarılarının temelinde insanların dil, din, mezhep, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmamak olduğunun altını çizen Aslan, herkesi kucaklayacaklarını vurgulayarak ‘’Sergilediğimiz sağlam iradeyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yönetiminde de devam ettirmek ve Türkiye’ye örnek olmak kararlılığındayız. Ben Hüseyin Aslan İzmir’in havasına suyuna, denizine karasına, dağına taşına, ovasına kuşuna ve siz güzel insanlarına sevdalıyım’’ ifadelerini kullandı.

‘’İZMİR’E BORCUMU ÖDEMEK İSTİYORUM’’
İzmir’e birikmiş borcunu ödemek istediğini belirten Aslan, ‘’Çizdiğiniz bu muhteşem tablo karşısında güzel İzmir’imizin siz değerli insanlardan aldığım moral, destek ve güçle İzmir’in sahipsiz olmadığını, İzmir’in bugününe ve yarınına sahip çıkacak her zaman olduğu gibi yürekli, cesur ve kararlı evlatlarının var olduğunu görmek istiyorum. Çok kısa özetlemem gerekirse İzmir’in sahipsiz olmadığını kanıtlamak istiyorum’’ diye konuştu ve kendisini aday adaylık konumuna getiren unsurun toplumda kendisine olan güven olduğunu söyledi.

YÜZDE VERDİ
Anket sonuçlarını açıklayarak konuşmasını sürdüren Aslan, ‘’Dün bana ulaşan, İzmir’in güçlü, güvenilir bir araştırma kuruluşunun yaptığı kamuoyu yoklamasının sonucuna göre Ege-Koop’un İzmir’de tanınırlık oranı yüzde 85, benim kişisel olarak tanınmışlık oranım yüzde 54.5’tir. bu arada siyasi parti ile ilişkili olmadan şahsıma oy vereceklerini söyleyenlerin oranı da yüzde 24.6’dır. bu katıksız halk desteğini, toplumsal talebi göz ardı etmek sorumluluğunu kendimde görmediğim için bugün burada karşınızdayım’’ şeklinde konuştu.

PROJELERİNİ AÇIKLADI
Aslan göreve gelmesi halinde İzmir’i dünya kenti yapmak istediğini altını çizerek, ‘’200 projeyi uygulayabilmek için, işsizliğe çözüm getirebilmek için, İzmir’i Ege’nin, Akdeniz’in parlayan yıldızı haline getirmek için, huzurlu yaşam evleri, gaziler köyü, engelliler köyü gibi önemli projeleri hayata geçirebilmek için, İzmir’i birinci lige taşıyarak rekabet gücü yüksek, ufku açık, vizyonu geniş bir kent haline getirmek için bugünümüzün ve yarınımızın sigortası CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığımı duyurmak istiyorum’’ ifadelerine yer verdi.

‘’KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU’’
Açıklamaya katılanların kentsel dönüşüm vurgusu yapması üzerine Aslan, ‘’İzmir’in 30 ilçesinde kentsel dönüşümü halk için, halkla beraber ve artan kentsel değerleri halka hakça paylaştıracağız. Kentsel dönüşümü halkı mağdur etmeden yapacağız. Kentsel dönüşüm bizden sorulur. Geçmişte yaptıklarımız gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır’’ dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası