EGE POSTASI - Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekillerinin CHP'ye yapılan operasyonlar kapsamında tutuklanan belediye başkanları ve partili isimler için TBMM'de başlattığı, protesto sürüyor. İlk olarak mecliste kürsü işgalinde bulunan vekiller daha sonra Adalet Bakanlığı'na yürüdü. Ardından CHP grubu, mecliste tutuklu isimlerin fotoğraflarını kaldırarak “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.
Son olarak ise 134 milletvekili ortak bir açaklamada bulunarak "Saray rejiminin hukuksuz saldırılarına karşı dimdik ayaktayız, halkın iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız. Genel Başkanımız Özgür Özel’in, Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu’nun ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınan/tutuklanan seçilmiş tüm belediye başkanlarımızın yanındayız." dedi.

TBMM'deki protestoda fotoğrafları tutulan isimlerden biri olan, İzmir'de yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklu CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, cezaevinden sosyal medya aracılığıyla partili yol arkadaşlarına, "Duvarlar engel değil sesinizi duymama ve elbette benim sesimi duymanıza." sözleriyle destek verdi. Mücadeleye devam edeceğini ve adalet arayışını sürdüreceğini belirten Aslanoğlu,''Bizim için dışarıda dövüşen, düşen kim varsa selam olsun'' ifadelerini kullandı.
"VAZGEÇMEK LÜGATIMIZDA YOK"
Aslanoğlu'nun paylaşımı şu şekilde;
"Benim canım yol arkadaşlarım: Genel Başkanım, Genel Başkan Yardımcılarım, Milletvekillerim, İl Başkanlarım, İl Başkan Yardımcılarım, İlçe Başkanlarım, partimin her bir kademesinde yöneticilik yapan kadın, genç yoldaşlarım, asırlık çınarımızın değerli üyeleri ve bize destek olan, Cumhuriyet Halk Partisi'ni birinci parti yapan siz milyonlar; hepiniz, bana öğrettiniz ki, başımıza ne gelirse gelsin, 'vazgeçmek' bizim lügatımızda yok!
"DUVARLAR ENGEL DEĞİL SESİNİZİ DUYMAMA"
Duvarlar engel değil sesinizi duymama ve elbette benim sesimi duymanıza. Dün partimizin grubu milletvekillerimiz ben ve tutuklu tüm yol arkadaşlarımız için bir eylem yapmış, sağ olsunlar, iyi ki varlar!
Bu karanlık günler gittiğinde, Türkiye'nin aydınlık yarınlarını omuz omuza inşa ettiğimizde bugün direnenler olarak sesimiz daha gür çıkacak, adalet ve bağımsız yargı için. O güne kadar mücadeleyi bırakmayacak, tek bir yürek olarak adalet arayışımızı sürdüreceğiz.
Bizim için dışarıda dövüşen, düşen kim varsa selam olsun... Unutmayın, karanlık gidecek, biz kalacağız!"
Ardından Aslanoğlu'ndan "İçeriden Dışarıya: Bir Yol Arkadaşın Notları" başlıklı yeni bir mesaj daha geldi. Sosyal medya mesajına Sezen Aksu'nun 'Gülümse' şarkısının dizeleriyle başlayan Aslanoğlu, "Birbirinize sarılın ve gülün celladın yüzüne. Yılgınlık yok, direniş var. Sizi kahkahalarımız ile yeneceğiz.." ifadeleriyle noktaladı.
İşte Aslanoğlu'nun o paylaşımı;