Ege Postası
Geri

Atalay: Türkiye'yi terörden kurtarma projesine herkes destek versin

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinin hükümetin başlattığı ve baştan sona yönettiği bir süreç olduğunu belirterek, "Hiç kimseyle yapılmış bir pazarlık yoktur. Kimseye verilen bir şey de yoktur. Bu bir al-ver meselesi...
Atalay: Türkiye'yi terörden kurtarma projesine herkes destek versin
Haberler / Güncel
28 Nisan 2013 Pazar 18:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinin hükümetin başlattığı ve baştan sona yönettiği bir süreç olduğunu belirterek, "Hiç kimseyle yapılmış bir pazarlık yoktur. Kimseye verilen bir şey de yoktur. Bu bir al-ver meselesi de değildir." dedi. Atalay, siyasi partileri ve bütün kesimleri Türkiye'yi terörden kurtarma projesine, canı gönülden destek vermeye çağırdıklarını söyledi.

    Beşir Atalay, Adana'da Seyhan Otel'de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile işadamlarına terör örgütü PKK ile başlatılan çözüm sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Atalay, basına kapılı gerçekleştirilen toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecinin terörün Türkiye'de sona erdirilmesine yönelik atılan bir adım olduğuna değindi. Atalay, "Terör, şiddet bittikten sonra da varsa ki her ülkenin sorunu vardır. Ülkemizin de vardır. Bütün o sorunları siyaset kanalları içinde siyaset kurumu içinde çözülmesidir. Türkiye'yi oraya doğru götürmeye çalışıyoruz. Şu anda da yürütülen çalışma bundan ibarettir." diye konuştu.

    HERŞEYİN HESABINI VERİRİZ

    Bugünkü toplantıda ve her yerde çözüm sürecinde pazarlık yürütüldüğü yönündeki iddialar için Atalay, "Bu işler öyle pazarlık işi falan değildir. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü tekrar sağlama çalışmasıdır. Devlete güveni azalmış pek çok vatandaşımız vardır. Onlara tekrar devletin güvenini kazandırma çalışmasıdır. Biz yeni değiliz ki 11 yıldır hükümetiz. Ve işte ortadayız. Her şeyin hesabını her zaman verebilecek durumdayız. Niçin çalıştığımızı milletimiz biliyor ve bunun için bize destek veriyor." dedi.

    SÜRECE HERKES DESTEK VERSİN

    Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bütün vatandaşların huzur ve güven içinde birbirine tekrar kardeşlik duygularının pekiştirilmesini istediklerini anlatan Atalay, şöyle devam etti: "Biz o sorulara açık rahat cevap veriyoruz. Herkesin gayretinin şu olması gerekir. Yani burada vatandaşlarımız düşünmesin demeyiz. Sorular sormasın da demeyiz. Tabiiki insanların anlamak için farklı düşünceleri soruları olabilir. Ama herkesten beklentimiz şu. Siyasi partilerden veya bütün kesimlerden Türkiye'yi terörden kurtarma projesine, çalışmasına, canı gönülden herkes destek versin. Biz o desteğe çağırıyoruz. Yoksa bir sürü soruyla irdeleyerek 'Acaba burada yanlış anlaşılacak ve istismar edecek bir şey bulur muyuz'. falan gibi bunun peşinde koşulmasın. Bu öyle bir konu değil. Bu iç siyasetin içinde böyle malzeme yapılacak, harcanacak bir konu değil. Bu Türkiye'nin hayati bir meselesidir. Bunun üzerinde çok siyaset yapılmasın. Bizim dileğimiz bu. Ve biz hükümet olarak dürüst, samimi, kararlı şekilde hem süreci anlatıyoruz, hem de o kararlılığımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu sorunları bitirmede biz kararlıyız."

    TERÖRDEN KURTULMAYI KİM İSTEMEZ

    Atalay, çözüm sürecini anlattığı salonda çok farklı düşünceden insanlar olduğunu hatırlatarak, "Her kesimin ileri gelenleri iş, meslek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri vardı. Yazılı sorular da aldım. Büyük kısmı çok teşekkür ediyor, başarılar diliyor. Ülkemizde böyle bir destek var. Kim desteklemez ki Türkiye'yi terörden kurtaracağız, terör bitecek ve Türkiye artık insanların daha bir kardeşçe yaşadığı bir ülke olacak. Türkiye daha büyük bir ülke olacak. Ayağındaki prangalardan da kurtulmuş hızlı sıçramalar yapan bir ülke olacak. Bunu kim istemez." diye konuştu.

    ÇÖZÜMÜN PLANLANMIŞ SAFHALARI VAR

    Atalay, bir gazetecinin KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın İmralı'ya gitme yönündeki talebinin gelip gelmediği yönündeki bir sorusuna, "Kimin kimle görüşeceği, hangi kurumun hangi görevleri yapacağı belli. Biz siyaset kurumu olarak direk terör örgütü yöneticileri veya mensupları ile bir görüşmemiz olmamıştır. Bunlarla istihbarat birimlerimiz görüşür. Diğer konularda ise 'Burada şöyle denildi.' Ona bir cevap mahiyetinde falan biz bir açıklama falan yapmayız. Yürüyen bir süreç var. Bunun planlanmış safhaları var. Ve biz onu yürütüyoruz şu anda. O da verimli bir şekilde yürüyor."

    Bu arada, Beşir Atalay'ın konuşma yapacağı otel önünde polis geniş güvenlik tedbirleri aldı. İşçi Partili bir grup otel önünde ellerinde Türk bayraklarıyla çözüm sürecine tepki gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası