Ege Postası
Geri

Atalay: Yarınki görüşmeyi önemsiyoruz

AKP sözcüsü Beşir Atalay, MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.
Atalay: Yarınki görüşmeyi önemsiyoruz
Haberler / Politika
13 Ağustos 2015 Perşembe 00:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AKP sözcüsü Beşir Atalay, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada CHP ile yürütülen görüşmelerin Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Atalay, "Yarınki görüşmeyi önemsiyoruz" diye konuştu. 
Atalay'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle;
"Özellikle CHP ile görüşmeler ülkemiz için büyük bir kazanım oldu. Yarınki görüşmede bu çerçevede olacak bu nedenle yarınki görüşmeyi önemsiyoruz. 
"Kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Sorumlu ve yapıcı politika izledik. Yarınki görüşmenin bu çerçevede en rahat şekilde yapılmasını ve sonucunu bekliyoruz. Doğrusu biz AK Parti olarak en başından beri çok farklı bir politika izledik. Genel Başkanımızın da bu süreci çok iyi yürüttüğünü hepimiz biliyoruz. Çok gergin olan seçim süreci sonrası çok iyi diyaloglar kuruldu, kamuoyuna bu diyalog bir rahatlık getirdi."
"CHP İLE GÖRÜŞMELER ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇ"
"CHP ile görüşmeler ülkemiz için büyük bir kazanç. Bunlar sonrası için bu çok kalıcı bir çalışmadır. Sonuçta ortak hükümet kurulur veya kurulmaz, ancak bu çalışmalar bir kazanım olarak değerlendirilmelidir.
AKP olarak yarınki toplantının olumlu sonuçlanması için gayret göstereceğiz.
45 GÜNLÜK SÜRE TARTIŞMASI
Cumhurbaşkanımız süreci yürütmeye çalışıyor.
"Cumhurbaşkanı koalisyonu engelliyor" suçlamasını yanlış buluyoruz.
AKP MHP'NİN KAPISINI ÇALACAK MI'
Biz bütün partilerle görüşeceğimizi söyledik. Biz buna sadığız. Başbakanımız CHP ile görüşmeden sonra MHP ile de görüşeceğiniz açıklamıştı. Görüşüp görüşmeme her genel Başkanın kendi taktiridir. Bahçeli'nin değerlendirmesini yanlış bir ifade olarak görüyorum. 
Biz AK Parti olarak partilere arası gerginlik politikasını istemiyoruz. Yarını görmeden sonrasıyla ilgili bir adım söz konusu olmaz.
SORU-CEVAP
-Görüşmeleri sonuç almak için yapıyoruz. Yarınki toplantı da bu niyet ve samimiyeti taşıyor. Hükümet kurulması için bütün seçeneklerin masada olacağını düşünüyorum.
-(45 günlük süre esneyecek mi') Görüşmelerde süre için sınırlama yapmamak lazım. Yasal bir süreç var. Cumhurbaşkanımız süreci yürütmeye çalışıyor. “Cumhurbaşkanı engelliyor” suçmalasını yanlış buluyoruz. Kendisi bu görüşmeleri teşvik eden bir tavır izliyor.
-(Kılıçdaroğlu’nun koalisyon yorumu) Biraz önce ifade ettim. İki genel başkan ayrılırken, tekrar bir araya geleceğiz bu konuları geniş yelpazede değerlendireceğiz sözünü verdiler. Esas olan yarınki görüşmeyi beklemektir. Biz bütün bu söylenenleri, yazılanları o şekilde anlamıyoruz. Öncesiyle ilgili belirlenmiş bir açıklama ve karar yok.
-(Bahçeli’nin görüşmelerle ilgili sözleri) Şunu hepimiz biliyoruz, çalışmalara başlarken genel başkanımız son ana kadar kapıların açık olacağını söyledi. Biz buna sadığız. Çok önceden MHP ile de görüşeceğini açıklamıştı. Bahçeli’nin bugünkü değerlendirmesini yanlış bir ifade olarak değerlendiriyorum. Görüşüp görüşmeme genel başkanların tercihidir.
-AKP olarak partiler arası gerginlik politikası istemiyoruz. AKP’nin bu politikası, siyaset kültüründe bir değişikliğe yol açacağını umuyoruz.
-(Hükümet kurulmazsa seçime kim götürecek') Yarınki kararı görmeden, sonrası için açıklama yapmamız söz konusu değil.
-(AKP MYK’da alınmış karar var mı') Yetki meselesi çok önceleri karar almıştık. Çok öncesinde genel başkanımıza yetki vermiştik. Kendi değerlendirme ve tercihlerimiz yapıldı. Tercihlerimiz var ama birkaç alternatifle çalışmalarımız sürdürüyoruz.
-(Olası erken seçim ne zaman') Partimizde, kongremizle ilgili bir çalışma ve karar söz konusu değildir. Seçim tarihi ile ilgili de bir kararımız yoktur. Herkesin bildiği bir sonbahar var. Erken seçimler ülkemizde kolay geçmez.
-(CHP’nin 5 ilkesi) Size anket sonucu verebilecek değiliz. Erken seçim sözünün edildiği bir ortamda biz de buna yönelik araştırmalar yapıyoruz. Şu konuda anlaştık bu konuda anlaştık yönünde açıklamalar yapılmadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası