Ege Postası
Geri

Atatürk Eğitim’de şeker çubuğu krizi

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şeker hastalarının kan şekerini parmaktan çok kısa sürede ölçen strip aletinin olmayışı ve kan şekeri ölçümünün sadece kan alınması yolu ile yapılması vatandaşı isyan ettirdi.
Atatürk Eğitim’de şeker çubuğu krizi
Haberler / Ege
5 Eylül 2012 Çarşamba 16:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Ege Telgraf'tan Ece Erceğiz'in haberine göre İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şeker ölçüm çubuğu olmadığı için kandan şekere bakıldığını ve bunun da kritik hastalar için zaman kaybı yarattığını söyleyen hasta yakınları 5 gündür hastanede acil serviste de olmak üzere strip olmadığı için parmaktan şeker ölçümü yapılamadığını iddia etti. Devlet hastanesinde böyle bir yoksunluk yaşanmasına isyan eden hasta yakınları gerekli stokların sağlanması gerektiğini savundu.

“Firma şartları yerine getirmedi”

Söz konusu iddialar karşısınsında açıklama yapan İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr. Fatma Nur Baysal glikoz stribi yapan firmanın ilk ay boyunca verdiği sözleri artık yerine getirmediği için hastane olarak anlaşmayı fesh ettiklerini söyledi. Hastanenin bu durumda yeni firmadan yeni alım yapma hakkı olduğunu belirten Baysal, acil alıma çıkıldığını ve malın çok kısa sürede hastaneye teslim edileceğiniin bilgisini verdi.

“Strip olmazsa olmaz değildir”

Glikoz stribinin bir hastanenin vazgeçilmezi olmadığını ve bu yöntemin aslında evdeki hastaların şeker takibi için önem arzettiğine dikkat çeken Baysal sözlerine şöyle devam etti, “ Glikoz stribi bir hastanenin olmazsa olmazı asla değildir. Biz hastanede gelen hastanın damar yolundan sadace şeker bakmıyoruz bunun yanında diğer geniş kapsamlı tetkitler de yapılıyor. O yüzden zaten damardan kan aldığımız için şekere de bu yöntemle baklıyor. Stripler evdeki hastaların kendi takiplerini yapabilmelerine olanak sağlayan bir sistemdir” (EGE TELGRAF-ÖZEL HABER)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası