Ege Postası
Geri

Atatürk'ün Beyaz Vagon'u yerinden oldu

TCDD 3. Bölge Müze Müdürlüğü’ne bağlı olan Tarihi Atatürk vagonu olarak bilinen “Beyaz Vagon” dün gece yerinden kaldırıldı. Vagonun altında bulunan raylar da sökülürken vagonun olduğu alan boş kaldı. Konuya ilişkin 3. Bölge Müdürlüğü’nden henüz bir açıklama gelmedi.
Atatürk'ün Beyaz Vagon'u yerinden oldu
Haberler / İzmir
21 Ağustos 2020 Cuma 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926'dan 1937'ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı Beyaz Vagon 13 yıldırı sergilendiği Alsancak Garı önünden hava koşulları nedeniyle kaldırıldı.

Dün gece saatlerde garın önünden kaldırılan tarihi vagonun bulunduğu yerden kaldırılmasına gerekçe olarak ise; “Vagonun, kötü hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi” gerekçe gösterilmiş ve vagonun, vatandaşlara daha sağlıklı ziyaret imkanı sunulabilmesi için gar içindeki 1 nolu kapalı peronda özel sergi alanına taşınacağı belirtilmişti. 

Vagonun 13 yıldır sergilendiği yerden kaldırılması vatandşalardan büyük tepki toplarken konuyla ilgili TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nden henüz bir açıklama gelmedi.

Öte yandan Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, tarihi vagona talip olduklarını ve Konak'ta sergilemek istediklerini açıkladı.
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası