Ege Postası
Geri

Atık ilaç toplama yarışması sonuçlandı

BORNOVA Belediyesi, İzmir 3. Bölge Eczacılar Odası, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (Çekoop) ve Bahçeşehir Koleji işbirliğinde, ilçede bulunan ortaokullar arasında düzenlenen atık ilaç toplama yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.
Atık ilaç toplama yarışması sonuçlandı
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Temmuz 2016 Perşembe 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

"İlacınla dünyayı hasta etme" sloganıyla düzenlenen atık ilaç toplama yarışması sona erdi. Bornova Belediyesi, İzmir 3. Bölge Eczacılar Odası, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (Çekoop) ve Bahçeşehir Koleji işbirliğinde gerçekleşen yarışmanın ödül töreni Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu'nda yapıldı. Proje kapsamında Bornova'da okuyan öğrenciler, çevrelerinden topladıkları atık ilaçları, Çekoop üyesi eczanelere götürdü. Eczacılardan alınan imzalı tutanaklarla en çok atık ilaç toplayan öğrenci ve okul belirlendi. Yarışma kapsamında 150 kilo atık ilaç toplandı.

Bornova sınırları içinde bulunan ortaokullar arasında gerçekleşen yarışmada okul bazında birinci olan ve 541 kutu ilaç toplayan Yavuz Selim Ortaokulu'na Bornova gezisi, 488 kutu ilaç toplayarak ikinci olan Dr. Cavit Özyeğin Ortaokulu'na tiyatro bileti ve 452 kutu ilaçla üçüncü olan Bahçeşehir Koleji'ne yazıcı hediye edildi. Yarışmada öğrenci bazında ise; 350 kutu ilaç toplayan Simge Demir birinci olarak, tablet bilgisayar kazandı. 300 kutu ilaçla ikinci olan Sema Aslan'a fotoğraf makinesi, 126 kutu ilaçla üçüncü olan Fatmanur Kara'ya da müzikçalar hediye edildi. 



Düzenlenen törene katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çevreye duyarlı bir toplum olabilmek için farkındalık yaratmak gerektiğini belirterek, projeye destek verenlere teşekkür etti. Başkan Atila, "Bu proje ortak akıl ile hareket ettiğimizin bir göstergesi. Çünkü bu proje Bahçeşehir Koleji'nde okuyan gençlerimizden bize geldi. Onları burada tebrik etmek istiyorum" dedi. Bornova Belediyesi'nin çevre duyarlılığına önem verdiğini hatırlatan Başkan Olgun Atila, "Bornova Belediyesi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği atık pil toplama yarışmasında birinci olduk. Geçtiğimiz yıl ikinci olduğumuzda 2016 yılında birinci olmayı hedeflemiştik. Bunu da başardık. Belediye olarak, çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz" dedi. Bu tarz projelerin sürdürülebilir olduğuna da vurgu yapan Başkan Atila, önümüzdeki yıl daha fazla çocuğun katılımıyla yarışmayı düzenlemek istediklerini belirtti. 

Düzenlenen ödül törenine, dereceye giren okulların yetkilileri ile birlikte, Çekoop Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Demet Toker, İzmir Bahçeşehir Koleji Müdürü Zeynep Hülagü, İzmir 3. Bölge Eczacılar Odası Genel Sekreteri Tamer Yeşildere ve Bornova Belediye Başkan Yardımcıları Bergüzar Başer Köpüklü ile Fatih Zor da katıldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası