İZMİR- Proje kapsamında 2 bin 800 metre kare alanda inşaatı devam eden ambalaj atıkları toplama ayırma tesisi ile ilçedeki ev ve işyerlerinde oluşan ambalaj atıklarının çöplerden ayrı olarak toplanması ve türlerine göre ayrıştırılması sağlanacak. Ayırma tesislerine getirilen ambalaj atıkları, türlerine göre ayrılarak preslenecek ve geri dönüşüm tesisine sevk edilecek.
BEŞâ€ˆBİN TONLUK ATIK
Her mahalleye, işyerlerine, kurumlara ve toplu yaşam alanlarına yerleştirilecek konteynerlerle Selçuk’tan yılda yaklaşık 5 bin ton ambalaj atığı toplamayı hedeflediklerini dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “ İnşaatın bittiiğnde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınacak olan Geçici Faaliyet Belgesi ile toplama faaliyetlerinin başlayacağını ve tesiste yaklaşık 10 kişinin çalışmasını planladıklarını dile getirdi.
VATANDAŞTAN DESTEK
Selçuk Belediyesinin daha temiz ve yaşanabilir bir çevre hedefiyle başlattığı bitkisel atık yağ, atık pil, atık ilaç toplama projesi vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor.
Proje kapsamında işletmelere, kamu kurumlarına ve okullara bırakılan atık pil toplama kutularında biriktirilen atık pillerin de toplandığını, atık ilaçların ise Lale Eczanesi, Kalbim Eczanesi ve Selçuk Eczanesi’nde bulunan atık ilaç biriktirme kutularında toplandığı ifade eden Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürü Gonca Erdem “atık toplama çalışmaları kapsamında 2013 Ocak ayı itibari ile 4000 kg bitkisel atık yağın, 350 kg atık pilin ve 300 kg atık ilacın bertarafının sağlandığını” söyledi.