Ege Postası
Geri

Atletizm dünyası Avrupa şampiyonu Fenerbahçe genç takımlarını alkışlıyor

Avrupa Şampiyon Kulüpler Atletizm Şampiyonası’nda erkeklerde Avrupa Şampiyonu, bayanlarda Avrupa ikincisi olan Fenerbahçe Genç Atletizm Takımı atletizm dünyasında takdirle karşılandı. Dünya Atletizm Federasyonu yetkilileri Fenerbahçeli atletlerden...
Atletizm dünyası Avrupa şampiyonu Fenerbahçe genç takımlarını alkışlıyor
Haberler / Spor
30 Eylül 2013 Pazartesi 12:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa Şampiyon Kulüpler Atletizm Şampiyonası’nda erkeklerde Avrupa Şampiyonu, bayanlarda Avrupa ikincisi olan Fenerbahçe Genç Atletizm Takımı atletizm dünyasında takdirle karşılandı.

Dünya Atletizm Federasyonu yetkilileri Fenerbahçeli atletlerden "Geleceğin Büyük Yıldızları" olarak bahsettiler. Fenerbahçeli atletler toplam 10 birincilik, 12 ikincilik, 5 üçüncülük kazanmış, çekiç atmada Özkan Baltacı 76.69 ile şampiyona rekoru kırmıştı.

Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentinde gerçekleştirilen Gençler Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda erkeklerde şampiyon, bayanlarda ise ikinci olan Fenerbahçe Atletizm Şubesi'nin idareci, teknik adam ve sporcuları yurda döndüklerinde önemli açıklamalar yapmışlardı.

FİKRET ÇETİNKAYA: ŞAMPİYONLUĞU EMEL DERELİ’YE ARMAĞAN EDİYORUZ

Sporcularını ve antrenörlerini bu tarihi başarıdan dolayı tek tek tebrik eden Fenerbahçe Atletizm Şubesi Kaptanı Fikret Çetinkaya, "Bu şampiyonaya son 6 senedir damgamızı vurduk. Kızlarımız geçtiğimiz yıl ve ondan önceki sene Polonya’da; Türkiye’ye bir ilki yaşatmıştı. Şimdi de erkekler bu ilki ülkemize yaşattı. Bizim asıl hedefimiz bu yıl, hem erkeklerde hem de bayanlarda şampiyon olmaktı. Ama maalesef gülle atmada Dünya Yıldızlar Şampiyonu olan Emel Dereli, Çek Cumhuriyeti’ne gideceğimiz gün annesini kaybetti. Bu üzücü durum tüm kafileyi etkiledi ve hepimizi üzdü. Bu şampiyonluğu, Türk milletine ve Fenerbahçe camiasının yanı sıra değerli sporcumuz Emel Dereli’nin annesinin ruhuna gönderiyoruz. İnşallah acısını biraz hafifletir, kendisine baş sağlığı diliyoruz." dedi.

Şampiyonluğun önemine dikkat çeken Çetinkaya, "Bizim branşımızda Avrupa’da şampiyon olmak çok zor. Bu başarıdan dolayı çok sevinçliyiz. Sporcularımız ve antrenörlerimiz uzun bir sezon geçirdiler ve bunun karşılığını aldılar. Bütün sporcularımız ve antrenörlerimiz çok kıymetli ve değerli. Sporcularımız genç takım olarak mücadele etselerde, bu takımda yaşları yıldız kategorisinde olan çok sayıda sporcu var. Ben tekrardan bu başarıda emeği geçen oyuncularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

ÖZKAN BALTACI: KÜRSÜYE ÇIKMAYAN ARKADAŞIMIZ KALMADI

Erkekler çekiç atmada, 76. 69 derecesiyle şampiyona rekoru kırarak, yarışı ilk sırada tamamlayan Özkan Baltacı, "Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Türkiye'ye tarihinde bir ilki yaşattık. Herkes bu yarışlara iyi motive olmuştu. Çok güzel bir yarış oldu. 30 puan farkla şampiyon olduk. Mutluyuz. Kürsüye çıkmayan arkadaşımız kalmadı diyebilirim." açıklamasında bulundu.

Üç adım atlamada ve uzun atlamada kürsünün ilk basamağına çıkan Musa Tüzen ise yaptığı açıklamada, "Şampiyonada atlama dalında en iyi performans ödülünü aldım. Uzun atlamada en iyi derecemi gerçekleştirdim. Bu şampiyonada şeytanın bacağını kırarak, istediğimiz sonucu aldık. Favori olarak gittiğimiz turnuvadan şampiyon döndük." ifadelerini kullandı.

HATİCE ÖZTÜRK: BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Geçtiğimiz günlerde annesini kaybeden milli atletlerden Emel Dereli’ye baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Hatice Öztürk, "Başımız sağolsun. Emel şampiyonada bizimle olsaydı, şampiyon olabilirdik ama ikinci olduk." dedi.

Bayanlar cirit atmada rakiplerini geride bırakarak, birinci olan Eda Tuğsuz da sözlerine Emel Dereli’ye baş sağlığı dileyerek başladı. Şampiyonada herkesin yüreğini ortaya koyarak mücadele ettiğine dikkat çeken Eda Tuğsuz, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün her zaman her yerde bir adım önde olduğunu bir kez daha gösterdiklerini ifade etti.

4×400 metre bayrak yarışında birinci olan ekipte yer alan Samir Akovalı ise ne kadar güçlü bir ekip olduklarını bir kez daha gösterdiklerini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası