Ege Postası
Geri

Avrupa Birliği hava sahası Rus uçaklarına kapatılacak

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’ya askeri müdahalede bulunan Rusya’ya uygulayacakları yaptırımları açıkladı. "Rusya'ya ait, Rusya tescilli veya Rusya kontrolündeki uçaklara Avrupa Birliği hava sahasını kapatıyoruz" diyen Leyen, Rusya’nın fonladığı medya kuruluşlarını da yasaklayacaklarını duyurdu.
Avrupa Birliği hava sahası Rus uçaklarına kapatılacak
Haberler / Dünya
27 Şubat 2022 Pazar 21:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rusya ve Belarus’a uygulayacakları yaptırımları duyurdu. Leyen’in paylaşımları şöyle:

RUS UÇAKLARINA AVRUPA BİRLİĞİ HAVA SAHASI KAPANACAK

“Rusya'ya ait, Rusya tescilli veya Rusya kontrolündeki uçaklara Avrupa Birliği hava sahasını kapatıyoruz. Bu uçaklar Avrupa Birliği topraklarına inemeyecek, havalanamayacak veya üzerinde uçamayacaklar. Oligarkların özel jetleri de dahil.

RUSYA TARAFINDAN FONLANAN MEDYA KURULUŞLARI YASAKLANACAK

Kremlin'in medya makinesini AB'de yasaklayacağız. Rusya devletine ait Russia Today, Sputnik ve yan kuruluşları, artık Putin'in savaşını haklı çıkarmak için yalanlarını yayamayacaklar. Avrupa'da zehirli ve zararlı dezenformasyonlarını yasaklamak için araçlar geliştiriyoruz.

BELARUS’TAKİ LUKASHENKO REJİMİNE DE YAPTIRIM GELİYOR

Savaştaki diğer saldırgan olan Lukashenko rejimini, yeni bir yaptırım paketiyle en önemli sektörlerini vurarak hedef alacağız. Tüm bu önlemler, dün uluslararası ortaklarımız tarafından kabul edilen güçlü yaptırım paketiyle birlikte geliyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası