Ege Postası
Geri

Avrupa İlaç Ajansı: Pfizer/BioNTech aşılarını inceliyoruz

Avrupa Birliği'nin ilaç denetleme kurumu EMA, bugün yapılan açıklamada, Pfizer/BioNTech aşılarının çoklu sistem inflamasyon sendromuna sebep olduğuna dair iddiaları incelediklerini duyurdu.
Avrupa İlaç Ajansı: Pfizer/BioNTech aşılarını inceliyoruz
Haberler / Dünya
3 Eylül 2021 Cuma 16:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), bugün yapılan açıklamada Pfizer/BioNTech aşısı olanlarda çoklu sistem inflamasyon sendromu vakalarını inceleme altına aldıklarını duyurdu.

Yetkililer, benzer vakaların incelendiğini açıkladı. Danimarka’da 17 yaşında aşı olan bir erkekte çoklu sistem inflamasyon sendromu tespit edildiğini açıklarken bu konuda incelemelerin devam ettiğini açıkladı.

Pfizer bu konuyla ilgili bir açıklama yapmazken çoklu sistem inflamasyon sendromunda yorgunluk, ateş, ishal, mide ağrısı, baş ağrısı ve nefes alıp verirken zorluk yaşanması gibi semptomlar gösteriyor.

EMA yetkilileri, “Daha önce hiç Covid-19 olmamış Danimarkalı bir gençte bu hastalık görüldü. Bu konuyu inceliyoruz. Henüz Avrupa Birliği’nin Covid-19 aşısı tavsiyesi değişmedi” açıklamasını yaptı. (SÖZCÜ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası