Ege Postası
Geri

Avrupa Konseyi’ndan Gezi olaylarına bağımsız soruşturma çağrısı

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, 5 günlük Türkiye ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gezi olaylarında orantısız güç kullanımı iddialarının etraflıca araştırılması ve gereği gibi cezalandırılmasını istedi.Nils...
Avrupa Konseyi’ndan Gezi olaylarına bağımsız soruşturma çağrısı
Haberler / Dünya
8 Temmuz 2013 Pazartesi 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, 5 günlük Türkiye ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gezi olaylarında orantısız güç kullanımı iddialarının etraflıca araştırılması ve gereği gibi cezalandırılmasını istedi.

Nils Muiznieks, iddiaların etkin şekilde soruşturulmamasını başlı başına insan hakları ihlali olacağını ifade etti. Muiznieks, konuyla ilgili bağımsız, tarafsız ve etkili soruşturmalar başlatılmasını istedi.

Olaylarla ilgili nispeten az sayında insanın tutuklanmasını memnuniyetle karşılayan komiser, “Bu, Türk hükümetinin reform çabalarının meyve vermeye başladığını gösteriyor.” diye devam etti. Muiznieks, Anayasa Mahkemesi’nin azami tutukluluk süresi ile ilgili kararının da Türk hukuk sisteminin Avrupa standartlarına uyumlu hale gelmeye başladığının bir başka işareti olarak yorumladı.

Nils Muiznieks, son olayların, ombudsmanlık kurumunun Türk halkı nezdindeki itibarı açısından bir test niteliğinde olduğunu da ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası