Ege Postası
Geri

Avrupalı gençler Karşıyaka’da buluştu

Çeşitli eğitimler için her yıl onlarca genci yurtdışına gönderen Karşıyaka Belediyesi, bu kez Erasmus+ Gençlik Programı ile yabancı konuklarını ağırladı. 6 farklı ülkeden 32 genç, ‘Dezavantajlı Gençlerin Sanat Yoluyla Sosyal Entegrasyonu’ konusunda eğitim aldı. 6 farklı ülkeden 32 genç buluştu
Avrupalı gençler Karşıyaka’da buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Haziran 2018 Cumartesi 10:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İtalya, İspanya, Litvanya, Letonya, Polonya ve Romanya’dan Türkiye’ye gelen öğrenciler, kendi ülkelerinde, gönüllü gençlik çalışmalarına katılanlar arasından seçildi. Yamanlar Gençlik Merkezi’nde bir hafta boyunda konaklayan yabancı öğrenciler, ‘Dezavantajlı Gençlerin Sanat Yoluyla Sosyal Entegrasyonu’ konusunda eğitim aldı. Engelli gençlerin hangi sanatsal projeler ile sosyal yaşama uyum sağlayabileceğinin yolları arandı. Gençlere, Litvanya’dan gelen iki eğitmen de eşlik etti.

TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Yabancı konuklar, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı da makamında ziyaret etti. Karşıyaka’daki deneyimlerini Başkan Akpınar ile paylaşan gençler, konukseverlikleri için teşekkür etti.

“ÖRNEK OLACAKSINIZ”

Başkan Akpınar “Karşıyaka; Türkiye’nin hatta belki de dünyanın en özel kentlerinden biridir. Sosyal yapısıyla, insanlarının yaşama bakış açısıyla fark yaratan Karşıyakamızda sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bu programda aldığınız eğitimler ve gençler için yapacağınız çalışmalar, bir Kelebek Etkisi ile tüm dünyayı saracaktır. Sizler, sistemin gönüllü birer çalışanı olarak çevrenize örnek olacaksınız. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası