Ege Postası
Geri

Avrupalı öğrenciler İzmir'i keşfetti

AVRUPA Perspektifinden Sanatta Kültürel Kodlar projesi, farklı kültürlere sahip ülkelerden gelen üniversite öğrencilerini İzmir'de buluşturdu. Proje kapsamında kentin kültürel mirasını keşfeden yabancı öğrenciler, geleneksel keçe ve ebru sanatıyla da tanıştı.
Avrupalı öğrenciler İzmir'i keşfetti
Haberler / İzmir
18 Temmuz 2014 Cuma 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Avrupa Perspektifinden Sanatta Kültürel Kodlar projesi, Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde İzmir'de gerçekleştirildi. Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu koordinatörlüğünde tamamlanan proje kapsamında Finlandiya, Portekiz, İspanya ve Türkiye'den toplam 24 öğrenci iki hafta boyunca sanat, kültür, tasarım ve yeni medya uygulamaları üzerine teorik derslerin yanı sıra çeşitli atölye çalışmalarında uygulama yapma olanağı buldu. Keçe ve ebru sanatı üzerine atölye çalışmaları gerçekleştiren öğrenciler, İzmir, Tire, Birgi ve Seferihisar'da da çeşitli çalışmalara katıldı. Ayrıca sualtı çekim atölye çalışmasıyla da farklı ortamlarda görüntüleme üzerine deneyim kazandı.
Proje kapsamında öğrenciler; katılımcı ülkelerin karakterlerinin grafik görsellerle tanımlandığı domino benzeri bir oyun yarattı. Öğrenciler bir sosyal medya platformu oluşturarak, farklı ülkelere seyahat eden insanların ilginç, garip ve yararlı buldukları bilgileri paylaşmalarını istedi. 'Dört ülke bir masa' başlıklı bu projede ise öğrenciler gastronomik bir araştırmayı uygulamaya geçirerek her ülkenin mutfağından seçtikleri malzemelerle yeni bir yemek oluşturdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası