Ege Postası
Geri

Avukat Aykut Dikencik: Makas kazası değil, makas cinayeti

İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen, 5 kişinin öldüğü 20 kişinin yaralandığı kazayla ilgili yakınlarını kaybeden ailelerin avukatı Aykut Dikencik açıklama yaptı. Dikencik açıklamasında, "Bu bir makas kazası değil, makas cinayetidir" ifadelerini kullandı.
Avukat Aykut Dikencik: Makas kazası değil, makas cinayeti
Haberler / Güncel
4 Temmuz 2023 Salı 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir'in Menderes ilçesinde, hafif ticari aracın çarpmasıyla refüjü aşan otomobilin karşı yönden gelen yolcu minibüsüyle çarpıştığı kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı. Olayla ilgili kazaya sebebiyet verdiği değerlendirilen hafif ticari aracın 18 yaşındaki sürücüsü Yusuf K., gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Öte yandan feci kaza başka bir aracın kameralarına yansırken, görüntüde, makas attığı görülen hafif ticari aracın otomobile hızla yandan çarptığı, çarpmanın şiddetiyle kontrolden çıkan otomobilin refüjü aşıp, karşı yöne geçerek minibüsle çarpıştığı anlar yer aldı.

Öte yandan kazada Özcan Özer (57), eşi Sibel Özer (54) ve oğulları Ali Alperen Özer (18) ile ablası Şengül Akbaş (64) hayatlarını kaybetti.  

Kazayla ilgili yakınlarını kaybeden ailelerin avukatı Aykut Dikencik yazılı açıklama yaptı.

"Makas kazası değil, makas cinayetidir" ifadelerini kullanan avukat Dikencik açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"İzmir Menderes İlçesi Kısık Mahallesi mevkiinde trafikte makas atmak suretiyle meydana gelen ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili açıklamalarımız aşağıda yer almaktadır.

"CİNAYET OLARAK TABİR EDİLEBİLECEK BİR EYLEM"

Kamuoyuna yansıyan kamera kayıtlarında da görüleceği üzere olayın trafikte makas atmak suretiyle gerçekleştiği ancak bunun bir kazadan çok bilerek ve isteyerek işlenmiş bir eylem olduğu açıktır. Hatta şüpheli halk diliyle cinayet olarak tabir edilebilecek bir eylem gerçekleştirmiştir. Müvekkillerim Özer ve Akbaş ailelerinin avukatı olarak her türlü hukuki girişimde bulunacağımızı kamuoyuna bildiririz.

Müvekkillerimin ailelerinden 4 kişi olmak üzere toplamda 5 kişinin hayatını kaybettiği, yine müvekkillerimin ailelerinden aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 7 kişinin yaralandığı elim olay ile insanların ölümüne sebebiyet veren kişinin tam olarak tespit edilmesi talebimizi savcılığa iletmiş bulunmaktayız.

Bu olaya sebebiyet veren kişi, 2918 sayılı KTK 46. Maddesi g bendinde düzenlenmiş bulunan trafik kurallarını ihlal ederek, kendi yollarında ve kendi şeritlerinde trafik kurallarına uygun şekilde hareket eden araçların arasında makas atmak suretiyle diğer vatandaşların sürüş güvenliğini ve can güvenliğini tehlikeye atmıştır. Bu bağlamda olaya sebebiyet veren kişi, bilerek ve sonuçlarını öngörerek olayı gerçekleştirmiştir.  

"TAKSİRLE DEĞİL, HUKUKİ TABİRLE KAST İLE ADAM ÖLDÜRME SUÇUNU GERÇEKLEŞTİRDİĞİ MUHAKKAKTIR"

Her ne kadar, Türk Ceza Kanunu’nda yapılan bu eylem taksirle öldürme suçu olarak nitelendirilse de olay bütünüyle ele alındığında, bunun bir taksirle değil, hukuki tabirle en hafif olası kast ile adam öldürme suçunun gerçekleştirdiği muhakkaktır. 

Üzülerek belirtmek isteriz ki, ülkemizde bu tür eylemlerin sıkça yaşandığı durumlara şahit olunmaktadır. Halk arasında bu tür fiillerin cezasız kaldığı yönünde yüksek kanaat hasıldır. Bu ve bu gibi durumların bir daha yaşanmaması adına yasa koyucunun ilgili kanunlarda caydırıcı hükümlerin yer aldığı yasal düzenlemelerin yapılması elzemdir. 

Son olarak belirtmek isteriz ki; müvekkillerimin bayramını yasa çeviren işbu olayı gerçekleştiren şüphelinin, hukuken en ağır cezayla cezalandırılması için hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna saygılarımızla bildiririz"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası