Ege Postası
Geri

Avustralya ve Yeni Zelanda anıtlarında anma tören düzenlendi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 98. yıldönümü kapsamında sabah düzenlenen Anzak Şafak Ayini’nin ardından Avustralya ve Yeni Zelanda mezarlıklarında da birer tören düzenlendi. Törenlere, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı.Avustralya...
Avustralya ve Yeni Zelanda anıtlarında anma tören düzenlendi
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çanakkale Kara Savaşları'nın 98. yıldönümü kapsamında sabah düzenlenen Anzak Şafak Ayini’nin ardından Avustralya ve Yeni Zelanda mezarlıklarında da birer tören düzenlendi. Törenlere, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı.

Avustralya Anıtı (Lone Pine)'ndaki tören, Avustralya Ordu Bandosu ve Korosu’nun konseri ve Avustralya Muhafız Birlikleri tarafından oluşturulan merasim kıtasının yerini almasıyla başladı. Bir konuşma yapan Gazi İşleri Bakanı Warren Snowdon, küçük bir harp alanında bulunduklarını belirterek, 98 yıl önce Avustralyalıların Gelibolu muharebesinin en kanlı çarpışmalarından birini yaşadığını söyledi. Snowdon, "Savaşın sebep olduğu dehşetin övünülecek hiçbir yanı yok fakat özveriye, dostluğa, bu askerlerin görev bilincine ve cesaretine bakarak daha iyi Avustralyalılar olmamız için bizi teşvik etmesini, kahramanca hizmet eden bütün kadın ve erkek askerlerimizi hatırlatmasını sağlayabiliriz." dedi. Konuşmaların ardından ilahiler okunup dua edildi. Tören, anıta çelenklerin koyulması ve millî marşların çalınmasıyla sona erdi.

Conkbayırı’ndaki Yeni Zelanda Anıtı’nda düzenlenen tören ise bando konseriyle başladı. Savunma Bakanı Jonathan Coleman'ın konuşmasından sonra çelenk koyularak, barış duaları ve anma kasidesi okundu. Tören, millî marşların çalınmasıyla sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası