Ege Postası
Geri

Aydın Çine’deki orman yangınında 7 saat geride kaldı, ekiplerin müdahalesi sürüyor

Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Madran Dağı Kavşit bölgesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Yangının 7’nci saatinde Mutaflar Mahallesi’nde tedbirler artırılırken, vatandaşlar evlerini ve hayvanlarını korumak için seferber oldu.
Aydın Çine’deki orman yangınında 7 saat geride kaldı, ekiplerin müdahalesi sürüyor
Haberler / Ege
30 Temmuz 2026 Perşembe 23:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Madran Dağı Kavşit bölgesinde bugün saat 15.02 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda bölgeye çok sayıda hava ve kara ekibi sevk edildi.

Yangına müdahale kapsamında 4 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı, 17 arazöz, 5 su tankeri, 3 dozer ve 127 personel görev yapıyor. Ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

Yangının başlamasının üzerinden 7 saat geçerken, söndürme çalışmaları devam ediyor. Rüzgarın etkisini sürdürmesi ekiplerin çalışmalarını zaman zaman zorlaştırıyor.

Alevlerin Mutaflar Mahallesi’ne yaklaşması üzerine mahallede tedbirler artırıldı. Vatandaşlar, evlerinin çevresini suyla ıslatarak olası sıçramalara karşı önlem aldı. Ahırlarda bulunan büyükbaş hayvanlar ise güvenli bölgelere tahliye edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası