Ege Postası
Geri

Aydın Şengül, görevi devraldı

AK Parti İzmir il binasında gerçekleşen görev devir teslim töreninde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “İnanın şu anda bu makamın yüklediği ciddi sorumluluğun farkındayım. Cumhurbaşkanım gözlerime bakarak, ‘çok şey söylememe gerek yok, sen ne yapacağını biliyorsun’ dedi. Artık bize uyumak yok. 4 yıl dinlendik. Enerjimizi kullanma zamanı. Memleketimiz için askeriz. Çıktığımız yolda Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah bizi mahcup etmesin diyoruz” dedi. Aydın Şengül, görevi devraldı
Aydın Şengül, görevi devraldı
Haberler / Yerel Politika
16 Şubat 2018 Cuma 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İzmir İl Başkanı olarak atanan Aydın Şengül, il binasında düzenlenen törenle mazbatasını Bülent Delican’dan aldı.

DELİCAN: ALNIMIN AKIYLA GÖREVİ AYDIN ŞENGÜL ARKADAŞIMIZA TESLİM EDİYORUM

Her iki başkan salona alkışlarla girdi. Ak Parti İzmir milletvekilleri Hüseyin Kocabıyık, Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atila Kaya, Necip Kalkan’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları ile parti yöneticilerinin hazır bulunduğu devir teslim töreninde konuşan Bülent Delican, görevini alnının akıyla Aydın Şengül’e devredeceğini söyledi, teşkilattan ve parti üyelerinden helallik istedi.

DELİCAN: MAKAMLAR-MEVKİLER GEÇİCİ. HOŞ BİR SADA BIRAKABİLMİŞSEK NE MUTLU

Sözlerine, “2014 yılında yine böyle bir Cuma günü görevi devralmıştım. Bugün de her türlü görevlendirmenin il yönetimimi göreve atadığım yk üyelerini hep Cuma günleri açıkladım. Cuma günü de bu şanlı ve onurlu görevi siyasete beraber başladığım arkadaşım sayın Aydın Şengül’e devrediyorum. 16 yıldır birlikte siyaset yaptığım bu süreçte –son 4 yılda büyük badireler atlattık. 4 büyük seçimi yönettik. İki tane il başkanlığı binası değiştirdik. Böyle güzel bir binayı yönetimimizle partimizin hizmetine sunmak nasip oldu. Partimizin başta Başbakan ve vekillerimizle partimizin boynunu asla eğdirmedik” diye başlayan Bülent Delican, “Partimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Kanuni, ben ölünce tabutum boş kalsın. Makamlar mevkiler geçici. Hoş bir sada bırakabilmişsek ne mutlu diyorum. Bizler gönülle çalışan insanlarız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi gönüllere girmeye geldik. Çok değerli sayın Aydın Şengül sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle devam edecek. Bu süre boyunca partide görev alan arkadaşlarıma ilçe başkanlarına, büyükşehir ve belediye meclis üyelerine, mahalle başkanlarına A’dan Z’ye tüm teşkilatıma hakkımı helal ediyorum. İnşallah siz de edersiniz. Alnımın akıyla onurumla görevi Aydın Şengül arkadaşımıza teslim ediyorum” dedi.

HAMZA DAĞ: BUGÜNÜ ÖNEMLİ BİR MİLAT OLARAK GÖRÜYORUM

Delican’ın ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, görev değişimini milat olarak gördüğünü belirterek,“İzmir için tarihi bir günü yaşıyoruz. Bugün inşallah kayıtlara bundan önceki il başkanlığı değişimleri gibi bir süreç olarak geçecek olsa da ben bugün inşallah bu hayırlı günü çok daha geriye dönük 2019 seçimleri noktasında önemli bir milat olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. 15 yıldır AK Parti Türkiye’de bir kültür oluşturdu. Bu kültür kendi değişim ve dönüşümünü hiçbir şekilde kavga ve gürültüye mahal vermeden, istişare kültürünü en üst noktada uygulamak kaydıyla bayrak değişimini de huzurlu ve istikrarlı bir tarzda yapma özelliğini Türk siyasi tarihine kazandırdı. Rakip siyasi partide de yaşandı. Mahalle delege seçiminden il başkanlığına kadar ciddi bir kavganın münakaşanın olduğunu gördük. Bizde değişimler coşkulu programlarla gerçekleştirilir. İsmail Katmerci, Ali Aşlık, Ömür Kabak, Ömer Cihat Akay, Bülent Delican, Aydın Şengül. İlçe başkanlarımız mahalle ve gençlik kolları kadın kolları başkanlarımız birçok görev ifa etti. Her biri bayrağı alıp bir noktaya kadar götürme gayreti içinde oldu. Oy oranımız yüzde 17’den yüzde 30’a tırmandı. İnşallah çok daha ilerilere götürmek en büyük vazifemiz. Bir mevki makam değişimi değil hizmet değişimi. Almış olduğumuz çıtayı daha yukarıya götürmek noktasında önemli görevlerdir bu makamlar. Olumlu sonuç tek başına il başkanı, genel başkan yardımcısı ve milletvekilleriyle değil takım oyunuyla olur. Takım oyununda her birimiz bu takım oyununda en iyisini yaparak inşallah sonuç almaya devam edeceğiz. Rabbim hayırlı uğurlu etsin” şeklinde bir konuşma yaptı.

AYDIN ŞENGÜL: CUMHUR BAŞKANI GÖZLERİME BAKARAK, ‘ÇOK ŞEY SÖYLEMEME GEREK YOK, SEN NE YAPACAĞINI BİLİYORSUN’ DEDİ

Sözlerine, “Otururken bir yandan da salona baktım. 2002’de yola çıktığımızda beraber olduğumuz birçok yol arkadaşımı görüyorum. Ali Aşlık başkanımızla beraber. Çocuğumun çocukluğunu görme şansım olmadı ama son dört yılı beraber geçirdik. Şimdi liseye gidiyor. İyi ki bu partide bulunmuşum. Hizmet etmişim” diye başlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Cumhurbaşkanının görevi tebliğ ederken gözlerinin içine bakıp söylediği sözleri dile getirdi: “İnanın şu anda bu makamın yüklediği ciddi sorumluluğun farkındayım. Cumhurbaşkanım gözlerime bakarak çok şey söylememe gerek yok, sen ne yapacağını biliyorsun dedi. O an ona baktım. 2002’de yaşadıklarımızı onun yaşadıklarını gözümden geçirdim. Nereden nereye yılların verdiği yorgunluğu, dik duruşunu mücadele azmini görmem bizi daha da heyecanlandırdı. Makamların gelip geçici olduğunun farkındayım. Benden sonra başka insanlara bu makamları bırakacağız. Önemli olan hoş sada bırakabilmek” dedi.

ŞENGÜL: İNSANLARIN GÖNLÜNÜ ALMAK İÇİN SİYASET YAPACAĞIZ

AK Parti İzmir’in yeni Başkanı Aydın Şengül, görevini en iyi şekilde yapacağı sözünü vererek,“Sayın genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz de il başkanlarımız da istişare ederek egodan-nefisten arınmış bir şekilde, partimize nasıl katkı koyacağımızı ortaya koyacağız. Artık bize uyumak yok. 4 yıl dinlendik. Enerjimizi kullanma zamanı. Memleketimiz için askeriz. Elimiz silah tuttuğu sürece memleketimiz ve milletimiz için askeriz. Tecrübemizi inşallah bizim artık ustalık demeyelim de kalfalık dönemi diyelim, başarılı geçeceğine inanıyorum. Çıktığımız yolda Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah bizi mahcup etmesin diyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi, samimiyetimizi bozmasın. Bizi kötü yola saptığımızda alıkoysun yüreğimize sevgi versin. Çalışmalarımızı oy almak için insanların gönlünü almak için siyaset yapacağız. Allah insanların gönlünü almayı nasip etsin diyorum” temennisinde bulundu.

ŞENGÜL: ALKIŞ ALMANIN, NEFSİN, EGONUN NE KADAR ZARAR VERDİĞİNİ GÖRDÜK

2002 yılıyla bugünkü bakış açısının farklı olduğunu, egonun, alkış almanın ve nefsin insanlara ne kadar zarar verdiğinin farkında olduğunu kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, makamlardan bir beklentisi olmadığını ve insanların dış görünüşüne değil kalbine, iç dünyasına bakacağını söyledi. Şengül, “Ali Aşlık başkanımla yönetimde çalışırken Bülent Başkanın partiye katılmasında vesile olan benim. Kendisini Bornova’da meclis üyesi yapmıştık. Sonra il başkanı oldu. Süreç içerisinde insan yaşarken birçok yolculuklar yapıyor. Kendi iç yolculuğu. Kendime bakıyorum, 2002 ile bugünkü bakışımda inanılmaz yolculuk yapmışız. Kendi nefsimizle ve egomuzla savaştık. Alkışı almanın, nefsin,, egonun bize ne kadar zarar verdiğini, sevgi ve saygıyı  körelttiğini gördük. Makamlardan ayrıldık makamlara geldik. Makamlardan belki beklentim vardı. İnsanların kimliklerine, etniğine, yaşamına, bölgesine, dış görünüşüne- giyimine de bakmayacağım. Onların kalbine iç dünyasına insanlığına bakacağım” dedi.

İYİ BİRŞEY YAPARSAM BANA YARDIMCI OLUN, KÖTÜ BİR ŞEY YAPARSAM BENİ UYARIN

Yönetim anlayışıyla ilgili ipucu da veren Aydın Şengül, “Aldatmaya çalışan arkadaşlarımızla yollarımızı ayıracağız ve onlarla mücadele edeceğiz” dedi.

Birlikte hareket etmek istediğini kaydeden AK Parti İzmir’in yeni Başkanı Aydın Şengül, “Biliyorum ki, bu görev bize tebliğ edildi. Bizden daha değerli arkadaşlar da var. Elimden gelen tüm gayreti ve çabayı göstereceğim. Kötü şeyler yaparsam beni uyarın. İyi şeyler yaparsam bana yardımcı olun. Hepiniz birer Aydın Şengül bir il başkanı olun. Tek başıma değiştiremem."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası