Aydın İl Jandarma Komutanlığı KOM ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sentetik hap üretimi ve ticaretine yönelik çalışma başlattı.

Ekipler, önceki gün Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan 27 dönümlük arazide yer alan ve uyuşturucu imalathanesine çevrilen bir çiftliğe operasyon düzenledi.

Çiftlikte yapılan aramada, 1 kapsül dolum makinesi, 1 milyon 210 bin sentetik hap, 70 kilogram uyuşturucu ham maddesi, 25 kilogram yardımcı kimyasal malzeme, 1 hassas terazi ve 1 cep telefonu ele geçirildi.

Ele geçirilen 70 kilogram ham maddeden yaklaşık 210 bin adet daha sentetik hap üretilebileceği değerlendirildi. Piyasa değerinin yaklaşık 100 milyon TL olduğu değerlendirilen sentetik haplara ve imalathane olarak kullanılan çiftliğe el konulurken, şüpheli C.B. (38) gözaltına alındı. C.B.'nin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (DHA)