Ege Postası
Geri

Aydın'da Kıskaç-15 operasyonunda 3 tutuklama

Aydın'da, Kıskaç-15 operasyonu kapsamında devlet kurumlarında farklı pozisyonlara yerleştirilmeye çalışılan FETÖ üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 6'sı kamu görevlisi, 7 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden A.Ş. ve İ.Y. ile B.T. isimli kadın tutuklandı.
Aydın'da Kıskaç-15 operasyonunda 3 tutuklama
Haberler / 3. Sayfa
15 Mayıs 2024 Çarşamba 12:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

62 ilde, dün eş zamanlı yapılan Kıskaç-15 operasyonunun Aydın ayağında 6'sı kamu görevlisi, 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3'ü kadın, 7 şüphelinin örgüt sorumlularının talimatıyla kamu kurumlarına giriş sınavlarına yönlendirildikleri, bu sınavlara başvuran örgüt üyelerinin, örgüte bağlılıkları çeşitli şekillerde kodlanarak, bu kodlamada bulunan şahısların sınavı kazanmalarının amaçlandığı belirlendi. Şüphelilerin bir kısmının örgütün kriptolu haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı oldukları da tespit edildi. Şüphelilerin ByLock içeriklerinde isimlerinin geçtiği ve ankesörlü telefonlarla irtibat kurdukları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüpheliler Z.Ç., Y.E., İ.Y., A.Ş, S.C.U., K.B. ve B.T. polisteki işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

1'İ KADIN, 3 TUTUKLAMA

Aydın'da Kıskaç-15 operasyonu kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden A.Ş. ve İ.Y. ile B.T. isimli kadın tutuklandı. Diğer şüpheliler Z.Ç., Y.E., S.C.U. ve K.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası